Barncancermånaden snart slut för detta år

Idag är sista dagen av barncancermånaden som avrundas imorgon på kanal 5 med Barncancergalan. Samtidigt som barncancermånaden avslutas inleds en ny månad då framförallt bröstcancer uppmärksammas.

Tänk hur många människor och familjer som påverkas av cancer. I stort sett alla känner någon eller kände någon med cancer, det är en djävulsk sjukdom som medför så mycket lidande för väldigt många. Innan Basti blev sjuk kan jag inte minnas att jag kände någon med barncancer. Det var vid Barncancergalan och Rosabandets gala i oktober jag blev påmind om vilken orättvis värld vi lever i när cancern kommer som en objuden gäst till vissa familjer.

Idag känner jag tyvärr många både barn och vuxna med cancer samt har jag varit med när några inte vann kampen. Jag har lärt känna dessa familjer som kämpar dagligen och flera unga vuxna där vi följer varandras resor. Genom sociala medier har jag kommit i kontakt med många personer jag aldrig skulle mött annars och vissa av dem har jag även haft förmånen att få träffa, oavsett om det varit familjen med ett cancerdrabbat barn eller en ung vuxen som själv lever med kampen mot cancern. Vi finns där för varandra eftersom ingen ska behöva känna sig ensam i en sådan situation.

Tänk att som ung vuxen ha hela livet framför sig och man vill göra saker i en viss ordning med studier, karriär, boende, familj och barn men sedan kommer cancern på besök och det blir oklart om man kommer nå sina mål och drömmar. Att leva i ovissheten om hur lång tid vi har kvar, det är självklart att ingen kan veta hur länge vi ska leva då något kan hända imorgon, men att leva med tanken om att man pga cancern antagligen har en utmätt tid måste vara extremt jobbigt för alla. Det gäller att göra det bästa av situationen och det vi mår bra av och ännu mer av det för ett så bra liv som möjligt oavsett hur länge vi får leva.

För att visa familjer att de inte är ensamma i kampen mot cancern tycker jag att vi alla ska bära AjaBajaCancerarmbandet som en symbol. Om en familj som tvingas leva med cancern ser detta armband önskar jag att de ska känna att det finns många som stödjer deras kamp och finns där för dem. Armbanden kan beställas via mail eller DM till Ajabajacancer.

En reaktion på ”Barncancermånaden snart slut för detta år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s