Sonden

En hängig Basti och en förhöjd temperatur satte stopp för gårdagens förskolebesök. Vi får satsa på nästa vecka istället. Vi hade en väldigt mysig dag igår ändå med ett besök på vår restaurang runt hörnet där Basti hade svårt att sitta stilla men ändå fick i sig lite mat. Det märks att han trots låga värden mår bra just nu när han är vaken eftersom han sällan är stilla utan gillar att busa. Han sover lite extra för att orka busa men är en riktig kämpe.

När vi vaknade imorse hade stora delar av tejpen till sonden lossnat och vi fick hålla i honom ordentligt för att försöka få honom att ligga stilla trots att han sparkade med benen, viftade med armarna och slängde med huvudet fram och tillbaka. Jag fick bort tejpen men då vi märkte att han var alldeles röd på kinden och med små sår bestämde vi oss för att ta bort hela sonden. Jag drog ut den 30 cm långa slang som går via näsa och svalg ner i magsäcken. Basti var väldigt ledsen då det säkert var obehagligt samt att han inte ville att vi skulle tvätta bort tejpresterna. Kinden var som sagt helt röd och när vi smörjde in med olika salvor skrek han av smärta då det sved. Såhär inleddes vår förmiddag och mina tankar snurrade hela dagen över hur vi skulle få i honom medicinen på kvällen som ges två gånger per dag under helgen för att skydda mot lunginflammation.

Vi spenderade dagen på stan och hade det mysigt tillsammans hela familjen. När kvällen kom och vi berättade för Basti om att han skulle ta medicinen i munnen blev han väldigt ledsen. Micke fick hålla fast honom och jag fick ta tag i ansiktet som åkte från sida till sida för att spruta in medicinen långt in i munnen för att han skulle svälja den. Känslan av att behöva tvinga sitt barn om och om igen till saker som han inte vill är fruktansvärd, men vad ska vi göra när vi försöker få honom att ta medicinen frivilligt men det inte går. Imorgon blir antagligen nya kamper vilket vi slipper med sonden men hans ansikte måste verkligen få vila lite för vi vill inte få infektioner i hans söta lilla ansikte.

En reaktion på ”Sonden

  1. Vilken hjälte han är❤️Lider med honom o hoppas atr han kan börja vänja sig att ta sin medicin så han slipper sonden så kinden läker så han slipper ha ont😘

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s