Ny dag, nya möjligheter

Efter gårdagens inskolning åkte vi till sjukhuset för provtagning och Basti ville leka på lekterapin. Där var Basti sitt glada jag som gick från sak till sak och kände sig som hemma. För mig brast det dock när en av personalen kom fram och frågade hur det var med oss. Berättade om förmiddagens inskolning, hon fanns där som ett stöd och gav mig många kloka råd inför fortsättningen. Allt får ta sin tid och det är klart att det finns många extra moment vid inskolningen av Basti att tänka på men att vi får prova olika sätt. Att få prata med någon som både har erfarenhet av förskola, känner oss och jobbar med sjuka barn var fantastiskt och precis vad jag behövde, är väldigt tacksam för att Basti ville leka just den här dagen och att hon kom fram till mig. Att våga visa sina känslor är inte fel men ibland är det väldigt jobbigt. Tyvärr är mitt skal väldigt försvagat just nu så det blir ofta att känslorna kommer fram i form av tårar.

Dagens inskolning började som gårdagen, han var först väldigt laddad inför att gå på förskolan men när vi väl kom dit ville han inte gå innanför grindarna utan skrek, grät och klamrade sig fast vid grinden. Jag fick nog hålla på 20 minuter med honom innan det blev lugnare. Halva gruppen var idag iväg vilket gjorde att det var betydligt lugnare och Basti satte sig först vid myshörnan där han var hela dagen igår. Idag tog han dock fram en bok med sånger och då kom ett annat barn fram vilket gjorde att det släppte lite. Han lekte med lite leksaker och var med då det andra barnet sökte min uppmärksamhet vilket lockade med Basti. Det blev en del gråt men var betydligt bättre än igår och han satt till och med i mitt knä på samlingen innan lunch. Han visste vart han skulle sitta vid lunchen och åt sallad och pasta samt 3 halvor nybakat bröd. Det var en enorm skillnad att komma hem efter den här dagen och att farmor var där hemma idag när vi kom hem gjorde saken bara bättre för Basti märkte jag innan jag begav mig iväg till jobbet.

Läkarna ringde även idag och sa att han har låga värden så att de tar bort underhållsbehandlingen med cellgifter den här veckan så att kroppen får en möjlighet att återhämta sig. Med tanke på hans låga värden av trombocyter är det inte konstigt att han har fullt av blåmärken på hela kroppen.

4 reaktioner på ”Ny dag, nya möjligheter

  1. Ellinor, det kommer att gå bra. Jag har sett att vissa gånger blir inskolningen jobbigare och kan ta lite längre tid, när barnet har blivit äldre. De är så mycket mera medvetna om allting. Du skulle kunna fråga om det finns möjlighet att skaffa hörlurar för Basti. Vi har hörlurar på förskolan som de lite känsligare barnen använder när de tycker att det blir för mycket ljud, som t.ex. i matsalen. De stänger bara ut dem störande ljuden, men man hör rösterna. Jag kommer inte ihåg vad dem heter nu. ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s