Sovklocka

Vi var ute i lekparken för att spela fotboll, äta sandkaka och åka rutschbanan innan vi begav oss på äventyr i skogen som ligger precis där vi bor. Vi mötte hästar, troll och björnar i skogen. Det blev kurragömma och undersökning av det vi fann i naturen. Gjorde djur av kottar, precis som man säger att alla lekte förr i tiden. Basti var en väldigt glad och intresserad kille, men sedan ringde hans inre sovklocka. Han sa att han var trött och då vi inte hade vagnen med oss var det bara för Micke att lyfta upp honom. Basti hann nästan inte upp för att lägga sitt huvud på Mickes axel innan han somnade och blev helt avslappnad i kroppen. Efter den lilla promenaden var det bara att lägga honom i sängen och låta honom sova ett par timmar, han hade sovit mycket längre om vi då inte väckt honom. Det är lite lustigt hur han fungerar då han oavsett vart han är och vill sova bara säger till och sedan somnar han.

Imorgon väntar förhoppningsvis nya äventyr då vi äntligen ska skola in Basti på nya förskolan. Jag vågar knappt skriva det här för då känns det som att risken för att det inte ska bli av ökar, men ibland måste man våga lite. Att han ska gå på förskolan om än bara för några timmar per dag tror jag är väldigt bra för honom, leka med andra barn framförallt men även att få umgås med andra vuxna i ett sammanhang där det finns regler och rutiner utan att han får en massa undantag. Även om det kanske inte blir så mycket på förskolan pga infektioner och trötthet är all tid där ändå väldigt värdefull.

2 reaktioner på ”Sovklocka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s