Hemskt besked

Jag öppnar Bastis Instagram konto. Första inlägget jag möts av är från en familj vars dotter har hjärntumör vilket upptäcktes strax efter att Basti fick sin diagnos. Jag har haft kontakt med mamman och i början var vi ett stort stöd för varandra trots att vi aldrig träffats. Bara känslan av att kunna finnas där för varandra när sjukvården inte tog hand om oss föräldrar, som var i kris, på ett adekvat sätt är oerhört värdefullt. Men idag möttes jag alltså av ett inlägg från familjen som ingen familj ska behöva lägga upp. Ett inlägg om att deras starka superhjälte har fått ett kraftigt återfall som kommer innebära att hon med största sannolikhet inte kommer få fira sin 4 åriga födelsedag. Alla mina tankar går till den här familjen.

Själv sitter jag hemma i vår soffa med min superhjälte och tänker på vilken fruktansvärd situation de är i. Inte nog med att man som förälder får det värsta besked som man kunde föreställa sig då ens barn får diagnosen cancer utan sedan få ett ännu värre besked som inte går att förstå. I den här världen som vi har hamnat i tvingas vi möta ett liv som är så ofattbart, barn ska få bli vuxna och leva långa liv, de ska inte dö. I somras var det flera barn som vi känner som lämnade oss. Med detta besked, även om det var via Instagram, från någon jag aldrig träffat i verkligheten påverkar det mig och jag finner inga ord.

Hur kan livet vara så orättvist och grymt att våra superhjältar inte alltid vinner kampen mot cancern? Hur kan vi finnas där för familjerna som får detta fruktansvärda besked? Hur kan vi finnas där för familjerna både när de får diagnosen och hela vägen tills att behandlingen är avslutad och hela familjen behöver återhämta sig efter kampen mot cancern?

Det finns så många frågor men just nu ser jag inte alla svar. Att våga finnas där från start, våga fråga om vad de behöver och därefter fråga igen. Att våga finnas där på familjens villkor är nog det viktigaste ❤️

2 reaktioner på ”Hemskt besked

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s