Hund

Sedan Basti blev sjuk och vi lämnade ifrån oss vår katt för hennes bästa så har jag saknat att ha ett djur här hemma. Nu när vi endast har en planerad behandling där vi ska vara på sjukhuset men ändå vet att Bastis tid i förskolan kommer vara begränsad och därmed kommer vi att vara hemma väldigt mycket ändå vilket är optimala tillfället att skaffa en hund. Jag har tidigare haft schäfrar men nu vill vi ha en mindre hund som passar bra för vår familj. Det finns så många olika raser och väldigt många har favoriter avseende ras, men vi är inte helt säkra på vilken som skulle passa bäst i vår familj. Idag för att försöka få någon vägledning besökte vi en hundutställning för att få lite bättre koll tänkte vi. Basti har ett krav på rasen och det är att den är liten, han vill inte ha för stor hund och han vill inte att den ska vara för på utan relativt lugn. Vi blev tipsade om en Shih-Tzu idag som man kan klippa då vi inte tänker ställa ut. Eventuellt ska vi få låna en sådan hane och se hur det känns här hemma. Har ni några förslag på hundraser och i så fall varför tror ni att den skulle passa oss bäst?

Efter en dag ute somnade Basti gott i vagnen ett par timmar innan vi inledde söndagsmyset i soffan. Det är väldigt skönt att vara hemma och få sitta i soffan för att titta på tv och få ha den mysiga känslan som finns hemma. Det är såklart extra skönt att vara hemma tillsammans hela familjen vilken uppskattas ännu mer efter några dagar på sjukhuset. Njuta av nuet och ta tillvara på de små tillfällena är det bästa jag lärt mig under den här cancerresan samt alla fantastiska vänner som redan fanns i vårat liv men även de nya som vi funnit.

3 reaktioner på ”Hund

 1. Hoppas värdena håller sig bra❤️ Kenneln heter Aco Taras. Åsa Lindhult har en lång erfarenhet.
  Jag tror hon är bland de första som började med Havanais uppfödning. De har blivit populära under sista åren. Men det har varit väldigt frisk ras.

  Gillad av 1 person

 2. Var var ni på hundutställning? På Gubbängen var Tess’ uppfödare med och vann någon pris. Det är väl jättebra sätt att bekanta sig med olika raser och uppfödare genom att gå på utställlning. Innan vi skaffade hund fick vi vara med på en Havanaisträff i Uppsalatrakten. Jag såg på kennelklubbens hemsida att de skulle ha en träff och ringde och frågade om vi fick vara med. Det var ett jättebra sätt att träffa flera hundar och prata och ställa massor av frågor till ägarna. Vi klipper(lämnar till hundtrimm) vår Tess och det funkar jättebra att ha henne korthårig. Vad kul att ni kommer att få låna en hund och umgås hemma. Jag håller tummarna att ni hitttar en hund ni trivs med. Det är mysigt med djur😊 Vad skönt att Basti har mått bra efter behandlingen❤️

  Gillad av 1 person

  • Vi var på Gubbängen också. Vad heter hennes kennel?
   Basti är ganska hostig och rosslig men hör väl hösten till. Hans blodvärden blir som lägst 7-14 dagar efter behandling så vi håller tummarna för att värdena inte sjunker för mycket, i fredags hade han hb på 95 så vi håller tummarna för att vi slipper fylla på med blod men på onsdag får vi en fingervisning om värdena när det är dags för nytt blodprov.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s