Kärlek på sjukhus

Han är helt vild på kvällen efter att han har lekt med Micke. När nattsköterskorna kommer då de går på sitt skift busar han ordentligt och röjer runt i sängen. I den stunden trodde jag aldrig att han skulle lugna ner sig och då var ändå klockan 22. Vi pratade med Micke per telefon ”du måste lyssna på mamma”, Basti tittade på mig och sedan telefonen och svarade ”du kan prata med mamma nu”. När stunden blir lite jobbig då vill Basti fly, oftast vill han sova men igår titta på sin platta. Efter att vi la på med Micke började Basti lugna sig och kröp över till min säng. Han ville ligga nära och bara vara, då var det skönt att han hade lång slang så vi inte blev hindrad av den. Efter en liten stund drar han upp tröjan lite och tar min hand ”klia här”. Han rullar över till sin säng och jag kliar honom på ryggen, jag känner att han börjar slappna av i kroppen. När jag slutar vänder han sig om och tittar på mig med sina stora blå ögon ”mamma älskar dig”, ”ja”, ”du är det finaste i världen” då tar han min hand och blundar. De stunderna av så mycket kärlek är såklart också endel av vårt liv så det är inte bara jobbigt och tråkigt att vara på sjukhuset.

I natt var andra värdet under 0,2 så nu när Basti vaknar kan vi åka hem. De kopplade bort droppet i natt så nu kan han rulla helt fritt i sängen utan att fånga i spindelnätet som spindelmannen skjuter ut för att fånga Basti ibland. Det gäller att försöka göra så mycket som möjligt av sjukhusvistelserna bra för att de minnena ska vara de han bär med sig framöver. De här dagarna på sjukhus har han vid två tillfällen sagt att han vill gå till leksaksaffären och åka hem men vill inte vara kvar här. När jag berättar att han måste och att det är doktorn som bestämmer blir han helt förtvivlad. Dessa dagar är de första gångerna som han säger att han vill åka hem vilket är ett friskhetstecken men det är så jobbigt när han då måste vara kvar här. Men idag får vi åka hem och sedan är det bara en sådan här behandling till i november sedan hoppas vi att vi slipper sova på sjukhuset mer.

6 reaktioner på ”Kärlek på sjukhus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s