Lite tid

Tänk vad lite tid kan göra skillnad. Basti har varit väldigt pappig sedan jag börjat jobba några timmar per dag. Det har varit pappa som ska göra nästan allt och även sova tillsammans inne hos Basti. Nu har jag sovit någon natt hos honom och igår hängde vi tillsammans nästan hela dagen själva då vi åkte från sjukhus till sjukhus. Det är inte så att jag varit borta mycket från honom även tidigare utan det är oftast de 4 timmar som jag arbetar. Igår på eftermiddagen kom han och ville vila på mig en stund och i morse hörde jag honom fråga efter mig när han vaknade trots att Micke sov bredvid. Han kom med sin lilla dosa in i mitt rum och ville ligga nära mig i sängen. Tänk att det gör så stor skillnad i Bastis värld att jag nu varit med honom i stort sett hela tiden i bara några dagar. Vi får se hur det blir efter den här veckan då jag börjar jobba igen men först ska vi spendera väldigt mycket tid tillsammans då det är jag som är med Basti på sjukhuset. Det är tur att Basti ändå mår bra oavsett vem som är hemma med honom. Just nu myser jag bara av all tid med Basti och all kärlek han ger mig och såklart även Micke. Basti verkar dock ha lite svårt att ge lika mycket fokus till oss båda samtidigt men han växlar fort och vi vet att han uppskattar oss båda.

Glömde berätta om valdagen då vi röstade i en förskola och Basti ville leka där vilket han såklart inte fick. Han blev så ledsen, hörde frustrationen i gråten som var på riktigt. Han ville inte göra något annat än att vara på förskolan. Att inte kunna ge honom det han mest av allt ville just då är en jobbig känsla som vi måste hantera. Det är känslor om vilken orättvisa det är att Basti missar så mycket med sina kompisar och en vardag som inte ser ut som förr, det är en känsla av ledsamhet för detsamma och ändå kärlek över att det visar vad förskolan gett honom under tiden han var där. Förhoppningsvis kommer han må bra efter denna veckas behandling så att han orkar skolas in på förskolan nästa vecka, men jag vågar knappt skriva det eller hoppas på det då livet sällan blir som vi tänkt.

En reaktion på ”Lite tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s