Vardagsmiddag

Middag tillsammans med andra mitt i veckan är underskattat. Alla ska vi äta och tiden på helgen är begränsad så att utnyttja vardagarna till att umgås med andra istället för att titta på tv är perfekt. Basti var i sitt esse och spexade hela kvällen, tänk vilken kontrast mot i våras då han knappt gick. När vi åt tillsammans med andra idag åt till och med Basti så även det var något positivt med kvällen.

Sedan blir jag nästan lite avundsjuk när jag hör hur de kan satsa på karriären då de inte än har barn. Kan sakna hur mycket jag jobbade tidigare och hur det kändes som jag gjorde skillnad på jobbet. Vet att man kan göra karriär även med barn men med ett sjukt barn sätts den delen av livet på paus. Självklart är Basti det viktigaste och finaste vi har men jag saknar pulsen på jobbet, kanske just för att jag inte valt det själv. Har skrivit om det tidigare men att ha valmöjligheter att forma livet istället för att tvingas till olika val även om man skulle hamnat på samma plats gör skillnad för mitt välmående. Jag vet att just nu är min tid med Basti och familjen, det är de som är i fokus, men ibland öppnas dörren på glänt så man får se hur livet kunde vara med ett barn som inte var sjukt och i de stunderna då kan man sakna det. Men allt har sin tid och just nu är min tid med familjen och det andra får vänta några år.

En reaktion på ”Vardagsmiddag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s