Biopremiär

Bio som varar längre än två timmar trodde jag var en omöjlighet för en kille som inte ens fyllt tre år, men Basti överraskade oss återigen på ett positivt sätt. Första timmen var han helt inne i filmen och åt popcorn så de nästan poppade ur hans öron, men han var helt fast i filmen. Han tyckte det var lite hög ljudvolym på bion men Micke löste det genom att stoppa i lite papper i öronen på honom vilket funkade alldeles utmärkt. Det verkar som cellgifterna gör honom mer ljudkänslig för igår kunde han inte titta på teatern på Skansen då han tyckte det lät för högt. Det är väldigt svårt att föreställa sig hur det är och hur saker känns när man inte fått cellgifter själv.

Efter ungefär en timme av filmen började Basti skruva på sig men då gick Micke ut med honom i cirka 20 minuter innan de kom tillbaka i salongen och Basti fortsatte sitta stilla och titta med spänning på avslutningen. Det blev helt klart en väldigt lyckad biopremiär för honom som överträffade alla våra förväntningar.

När Basti och Micke hade sin paus i filmen och Basti kom utanför salongen började han genast visa rörelser som superhjältar gör. Han är helt förälskad i sina superhjältar. Tänk om han förstod vilken superhjälte han själv är. När vi säger det till honom säger han alltid ”nä ingen superhjälte, Basti”. Det är dock ingen slump att många barn som kämpar mot cancern kallas för just superhjältar. De klarar så mycket och oftast har de en positiv inställning och vill leka. Själv hade jag legat stilla i sängen under täcket om jag varit i Bastis situation och antagligen tyckt lite synd om mig själv. Han och sina kompisar på avdelningen springer istället oftast runt och vill busa i korridorerna, har ett leende på läpparna och glömmer ganska snabbt vad de tvingas gå igenom. De tacklar behandlingarna med bravur och är mina modiga superhjältar.

4 reaktioner på ”Biopremiär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s