Ny kompis

Äntligen har Basti fått träffa sin nya kompis och det är inte vilken kompis som helst utan en AIK-kompis i form av Jesper Fröden. Jag har skrivit om samarbetet mellan AIK ishockey och Barncancerfonden Stockholm Gotland tidigare men nu har alltså även Basti fått träffa sin kompis. Vi träffade honom redan i vintras på avdelningen då flera spelare från herr- och damlaget hälsade på och lekte med barnen, men då visste vi inte att vi skulle ses igen.

Jag var lite orolig för hur Basti skulle hantera detta första möte då han vid flera möten med killar varit lite kaxig och ”tuppig” trots att han inte ens är tre år. Det tog dock inte lång tid förrän Basti gav Jesper Batman och så lekte de med superhjältarna. Vi pratade till och med om att vi till vintern ska försöka åka skridskor med Basti så han får testa på det.

För mig är idrotten en viktig del av mitt liv och jag hoppas att det kan bli det även för Basti då det finns så mycket positivt av att lära för barnen. Sedan är Basti väldigt liten och kanske inte förstår allt än med vem hans nya kompis är men förhoppningsvis kommer det innebära många roliga möten framöver. Tror de flesta som har AIK-kompisar är äldre men varför låta åldern hindra oss? Vi får anpassa umgänget och hoppas på att det kommer vara lite givande även för Jesper. Tycker det är ett bra intiativ och roligt med engagemang från spelarna även utanför ishallen. Tänk om fler lag skulle kunna ordna liknande system runtom i landet med kompisar till sjuka barn. Det finns så många bra förebilder och tror det skulle vara roligt för fler barn att få andra vuxna att prata med ibland eller få hitta på roliga saker tillsammans. Det skulle ju även kunna vara utanför idrottsvärlden där man kan hittar förebilder för barnen. Finns det redan flera sådana projekt där man träffas flera gånger och etablerar en relation? För det är en sak att träffas vid ett enstaka tillfälle och att bli en kompis där man kan etablera en relation.

En reaktion på ”Ny kompis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s