Skräck och idoler

Idag skulle vara den stora dagen för Basti på förskolan, men så blev det ju inte utan han låg kvar hemma i sängen med Micke istället. Han brukar alltid vilja sova med Micke på kvällarna men igår helt plötsligt ville han istället att jag skulle sova bredvid honom. Han hade svårt att somna och frågade om det kommer lejon när han ska sova. Varje gång när han ska somna frågar han om det kommer lejon, verkar vara hans största skräck efter att han fick se en låtsas tiger utanför fjärilsmuseumet. Tycker det är intressant att se vad som blir barnens olika skräcksaker och kunde aldrig tror att tigern i snön skulle bli det som fastnade hos Basti.

Ikväll har vi varit iväg och Basti fick en Batman som han gillar. Skräcken är lejon medan favoriterna är superhjältar, det är vad Bastis värld kretsar kring. Känns som hans lilla gubbe som bor inom honom verkligen gör honom äldre än vad han är för han är verkligen duktig på att leka med sig själv och sina olika gubbar. Sedan är det tur att han har en väldigt lekfull pappa som leker med honom på ett sätt som främjar hans fantasi. Hela centrumet tittade på de två när de for runt i korridorerna och lekte med superhjältar, tur jag vant mig för annars skulle jag nog tycka att det var en aningens pinsamt med allas blickar. Endel av blickarna är glada och ger ett leende medan andra mest ser sura ut och nog funderar på hur en välklädd man kan gå ner på den barnsliga nivån. Jag tycker det bara är positivt att Basti har en sådan barnslig pappa i vissa lägen.

2 reaktioner på ”Skräck och idoler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s