Vattkoppor

Är väldigt tacksam för att förskolan och föräldrar till de andra barnen där tagit mitt brev till dem på allvar såhär i början. Det innebär dock att Basti måste skjuta upp inskolningen på nya förskolan minst en vecka och han måste äta medicin fyra gånger om dagen för att försöka förhindra att Basti blir sjuk då han vid besöket på förskolan befann sig dör samtidigt som någon som kan vara smittad av vattkoppor. Vi får se om det bryter ut på det barnet och/eller om andra barn blir smittade för i sådant fall blir förskolestarten uppskjuten ännu längre. Känns inte som en optimal start då han inte ens hunnit ha en dag med inskolning än innan sjukdomar gör att vi får vara hemma. Jag hoppas ändock att föräldrarna fortsätter att vara noga med att rapportera vattkoppor även fortsättningsvis så att det inte glöms bort framöver.

När jag pratade med läkaren ikväll om detta och då han beslutade om att Basti behöver medicin kändes det som jag pratade med någon på ett språk jag inte förstod. Av tidigare kontakter med avdelningen hade jag förstått att läkarna var mycket upptagna idag men den jag pratade med förstod nog inte riktigt att Basti aldrig haft den här medicinen mot vattkoppor för han förklarade inte mycket trots mina frågor. Får se vad de säger på apoteket imorgon men annars får jag ringa tillbaka till avdelningen imorgon igen. Om allt går som det ska nu kommer vi ändå kunna ha behandlingen på 12an med Basti men fram tills 21 dagar efter vi var på förskolan får vi inte komma dit pga risken att smitta andra barn.

2 reaktioner på ”Vattkoppor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s