Feber

Vi hade många planer idag med olika möten och gå till Bastis förra förskola på eftermiddagen för att sedan leka med hans kompisar på kvällen. Men som man måste vara medveten om med barn så blir livet inte alltid som vi tänker. Det blev att ställa in allt förutom att jobba hemma några timmar för min del då Basti vaknade med en kraftig förkylning och en näsa som bara rann. Så efter en härlig dag igår blir det en mysdag idag istället för att hoppas att Basti snart blir frisk och vi inte blir smittade. Strax innan lunch fick Basti feber, strax över 38 grader så då var det bara att ringa sjukhuset. Eftersom Bastis värden såg bra ut för en vecka sedan, det är låg feber och han är dessutom ganska pigg behövde vi inte åka in till akuten vilket jag är väldigt tacksam över. Istället ska vi höra av oss om febern går upp eller om han blir hängig. Känns som det finns en risk för att han får högre temp mm ikväll för det har nästan alltid blivit så att vi fått åka in på kvällarna när man bara vill gå och lägga sig. Jag ska dock inte klaga då Micke varit där flera kvällar själv på akuten med Basti. Just nu kan vi inte göra annat än att hålla koll på honom och kan medge att febertermometern ligger nära då den tas ofta. Tycker det är så svårt att veta hur ofta man ska ta febern.

Jag missade ett möte med konsultsjuksköterskan på hans nya förskola som jag gärna varit med på för att höra och lära mig mer. Hon hade berättat lite om sonden och hans port-a-cath (superhjälte knappen som vi sätter nålarna i) men framförallt om riskerna med vattkoppor där andra föräldrar på förskolan måste rapportera om barn eller syskon kan blivit smittade av vattkoppor då det kan få riktigt allvarliga konsekvenser för Basti om han blir smittad. Jag har även skrivet ett mail till föräldrarna som jag hoppas att de läser och respektera innehållet i. Jag vill inte vara den där jobbiga föräldern med massa riktlinjer och pekpinnar till andra men det är så oerhört viktiga frågor för Basti och jag vill bara att allt ska bli bra.

2 reaktioner på ”Feber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s