”Mammarollen”

Innan jag blev mamma hade jag en bild av hur jag ville vara den dagen jag blev mamma. Kan väl säga att det inte blev som jag tänkt fram tills nu i vart fall. Jag hade en bild av middagar tillsammans med hemlagad mat, leka i lekparken flera timmar varje dag och sedan leka inne med olika pedagogiska leksaker och skapande. Jag ville vara den ”perfekt” mamman som man ser på TV och i vissa sociala medier. Vårt liv är nog raka motsatsen till den bilden där Basti kan äta chips en hel dag och vara inne hela dagen och leka med sina leksaker själv, självklart är inte alla dagar sådana men väldigt många. Självklart hittar vi på en hel del med Basti om man tittar tillbaka, men det är inte många dagar i lekparken då jag helt enkelt inte tycker det är så roligt. Jag känner mig ganska vilsen i lekparken tillsammans med alla andra föräldrar som verkar känna varandra och när jag börjar prata med någon hamnar samtalen ofta kring barncancer vilket kanske är ett lite för tungt ämne för lekparken då sällan att blir några längre samtalen. Med tanke på Bastis sond är det många som undrar och en del vågar frågar och annars kommer vi in på det i alla fall. Hela vårt liv kretsar kring barncancer känns det som så det är kanske inte så konstigt ändå att det blir så men hade önskat att jag någongång kunde vara tyst och inte prata om det. En sak har jag dock levt upp till vad det gäller min roll som mamma och det är att ge Basti kärlek och trygghet. Tror i vart fall att han känner sig väldigt älskad och trygg även om han inte får alla bitar som en ”bra” mamma ska ge såsom hemlagad mat mm. I min värld är det ändock den viktigaste delen i föräldraskapet så det är skönt att ha lyckats med den såhär långt i vart fall. Jag vet att jag inte ska vara för hård mot mig själv för det är jag väldigt duktig på att vara. Jag ska försöka nöja mig med det som är och sedan får man ta allt eftersom orken finns där för att utvecklas.

Idag tog jag äntligen en lång promenad själv, först ville jag bara vara kvar inne men jag tog mig ut och det var så skönt med den dryga timmen för mig själv och få känna hur kroppen arbetade. Med anledning av min brist på energi med att ta tag i saker så hamnar jag ofta framför TVn i soffan och äter alldeles för mycket godis och onyttig mat vilket lett till en oönskad viktuppgång sedan Basti blev sjuk. Jag hoppas orka göra något åt det för att hitta tillbaka till mig själv igen. Heja gärna på mig för att jag ska lyckas med detta och kom med förslag för jag hoppas det kommer ger mer ork till roliga saker i livet.

3 reaktioner på ””Mammarollen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s