Bilder från förr

Tittade på bilder som är ca sex månader idag och jag kan inte förstå att det är vår Basti på de bilderna. Det har hänt så mycket de senaste sex månaderna som när man lever i det inte riktigt ser eller förstår. Då, för sex månader sedan, reflekterade jag vid något tillfälle över hur livet var och att Bastis utseende förändrats endel men ändå kunde jag inte se samma skillnad som jag gör idag då jag knappt känner igen mitt egna barn på bilderna. Alla medicinerna och framförallt kortisonet gjorde att han svullnade upp i ansiktet, håret hade inte börjat växa ut igen och vi hade hemsjukvården här varje morgon och kväll för Bastis näring i en ryggsäck som kopplades in i hans port. Självklart tyckte jag att det var väldigt jobbigt då men som sagt förstår man inte riktigt när man tvingas leva det livet och det blir ens vardag. Basti hade precis börjat gå igen efter flera månader då han bara ville bli buren, nu springer han fram och har fått tillbaka glimten i ögonen igen. Vår Basti som var innan cancern är nästan här även om allt inte är som förr, han behandlas ju trots allt för cancern fortfarande och ska göra det ett tag framöver. Nästan 10 månader har gått sedan den dagen då livet förändrades totalt för vår familj, tid som både stått stilla och flugit iväg. Tänk att vi var på sjukhuset i nästan tre månader från en dag till en annan, från att ha varit på jobbet och planerat en 35 årsfest till att vara på sjukhuset där jobb, förskola och vårt hem med tillhörande vardag var något vi bara drömde om och som vi fick lämna omedelbart. Vi har ändå tagit oss igenom dessa månader tillsammans med Basti och vi försöker göra livet så bra som det bara går med tanke på cancern.

Vissa dagar är bättre än andra och vissa dagar orkar vi inget annat än att bara vara hemma. Idag var en hemmadag. Basti känns väldigt trött och ville sova flera gånger idag, men ändå har han nog blivit uttråkad och får spel emellanåt, balansgången med orken är inte lätt då den är så oförutsedd. Det verkar som kortisonet och cellgifterna denna gång tagit mer energi från honom än förra gången då han knappt sov på en vecka. Nu vill han gå och lägga sig själv för att han är så trött. Vi får se hur morgondagen blir med hans ork och om det är ett mönster pga medicinen eller om det bara var en trött dag som passerade.

2 reaktioner på ”Bilder från förr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s