Behandlingsdag

”Mamma älskar dig”, dessa tre ord betyder så mycket för mig när de kommer från Bastis mun. Mitt under mötet igår på Bastis nya förskola kommer han till mig och säger det, från ingenstans med mycket kärlek från honom. Imorse när han vaknade ville han först att jag skulle klia hans rygg innan han vänder sig om och säger att han älskar mig men då med tillägget att inga tjuvar ska ta hans mamma och att han kan ta tjuvarna. Ibland eller ganska ofta undrar jag vad han tänker men han är full av kärlek och det betyder så mycket.

På nya förskolan igår gick mötet bra och Basti ville inte gå hem från lokalerna han ska få tillbringa många timmar i hoppas vi. Vi börjar inskolningen om två veckor och därefter blir det att vi börjar med tre timmarsdagar för att de hur det går.

Vår älskade kämpe fick idag återigen visa hur duktig han är, även om han själv inte uppskattar att man säger att han är duktig. Han får nästan panik när man säger att han är duktig så jag måste komma på något nytt för att ge honom beröm. Först satte vi nålen innan det var dags för att byta hans sond vilket han hatar när han är vaken och jag förstår honom till fullo för jag hade aldrig klarat det medan han inte har något val och vi var två vuxna som höll i honom medan den tredje förde in den i näsan, genom svalget och till magen. Han gråter så det är svårt att få tejpen att fästa ordentligt, men han sitter ändå relativt stilla trots allt även om han skriker att vi ska sluta för att han inte vill. ”Mamma inte roligt, vill inte”, vet inte hur ofta jag kommer få höra de orden men däremot vet jag att när han säger det betyder det något mer än i vanliga fall när barn kan säga liknande saker. Vi tvingas tvinga honom att göra saker som jag aldrig önskade någon förälder behövde göra, vem vill vara med i en sådan situation då ens barn mår så dåligt? Som tur är vet både jag och Basti numera att detta obehag är övergående även om det kan kännas som en evighet i stunden. Han klarade dock att både få ny sond och cellgifter idag och nu ikväll startar vi en femdagarskortisonkur. Nu har han utöver behandlingen idag totalt fyra behandlingar kvar på sjukhuset så efter december är det ”bara” cytostatika hemma på kvällarna, stick i fingret och regelbundna läkarbesök.

Under dagens behandling hade vi sällskap av Siris föräldrar som även var med på lekterapin och sedan skulle vi äta lunch på McDonalds men Basti somnade på vägen dit. När han sedan sovit klart var vi fortfarande kvar i stan så då fick han sin happy meal. Sedan begav vi oss till Norrbron där Basti fick träffa några clowner som han brukar träffa på sjukhuset, jag trodde det skulle bli ett snabbt besök och att han skulle tröttna men han var där i en dryg timme och busade vilket är så underbart att se då kontrasterna under dagen blir så stora.

3 reaktioner på ”Behandlingsdag

  1. läste en annan blogg om en liten kille på 4 år med cancer, han ville inte heller höra att han var duktig, att göra saker man inte vill är inte att vara duktig, det är att vara modig, så summerade han det, så du kanske kan testa och säga att han är modig, för det är det han är.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s