Gör om, gör rätt

När ens bröllopsdag inte blev som man önskade av flera olika anledningar fixade Micke barnvakt till Basti så att vi fick en möjlighet att göra om och förhoppningsvis skulle det bli rätt. Jag har ofta höga förhoppningar på olika högtidsdagar såsom födelsedagar, julafton och bröllopsdagar vilket tyvärr ofta har resulterat i olika grader av besvikelse. När jag sedan inte har förväntningar brukar allt bli mycket bättre, trots att jag har reflekterat över detta vid flera tillfällen verkar jag inte lära mig. Ikväll hade vi en fantastisk middag med väldigt god mat där jag vågade testa nya saker som smakade utsökt och vi lyckades fokusera på oss utan mobilen i handen hela tiden och blev inte uppmanade att lyssna på vår älskade Basti. Vi kämpar verkligen för att behålla kärleken och gnistan som vi inte vill ska slockna trots att det blåser hårt runt den.

Påväg till jobbet imorse började jag fundera på hur vi kvinnor och mammor kan lyfta varandra på ett bra sätt. Såg en mamma på bussen som såg så trött ut och jag hörde o tonläget till barnen att hon inte riktigt hade energin för att tjafsa. Det var alltså en måndag som gör att veckan känns lite extra lång och jag skulle gärna velat säga eller göra något för att ge henne lite extra energi vilket kan vända en jobbig start på dagen till något bra. Har ni några tips på vad man kan säga utan att man blir för ”närgången”?

Igår vaknade Basti på ett lekland och idag på sjukhuset, kontrasterna i vårt liv är hårda. Eftersom han knappt vaknat när set var dags för sticket i fingret var han lite mer ledsen än vanligt men det gick ändå bra. Hans blodprov var bra som för en frisk kille vilket är fantastiskt men det gör det lite jobbigare att det snart kommer ändras med medicinerna på onsdag.

En reaktion på ”Gör om, gör rätt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s