Lekland

Han springer, han hoppar och han simmar över golven med ett stort leende från öra till öra. Han är precis som vilken 2åring som helst och det är helt fantastiskt att få uppleva det. Även om föräldrar gillar att se sina barn glada och leka betyder det lite extra för oss då det aldrig är en självklarhet utan en lyx, vi vet ju att han tyvärr inte är som alla andra barn. Vi leker och Basti känns orädd inför alla barn, ljud och utmaningar vilket förhoppningsvis innebär att inskolningen på nya förskolan om ett par veckor kommer gå bra. Många föräldrar undviker nog olika lekland med tanke på infektionsrisken och då särskilt föräldrar till barn med sämre immunförsvar, men vi tycker att den glädjen som han visar väger över vår oro varför vi ändå utsätter Basti för de riskerna. Förhoppningsvis innebär det inga sjukdomar utan bara mer kraft inför veckan som kommer med blodprov, cellgifter intravenöst och kortison.

Basti har minskad aptit den senaste veckan och vi hoppas att det är något tillfälligt men det här med hans matintag är något jag tycker är lite jobbigt då jag märker att han tappar i vikt och med hans historik. Han vill ha pasta, köttbullar och pannkakor men när det serveras vill han oftast bara titta på maten och vakta den utan att äta. Just nu består hans matintag därför mest av lite chips och godis men antagligen förändras det nu när kortison väntar. Om det inte ändras kommer jag inte att tjata på honom utan istället börja ge komplement med sondmat, det är dock svårt att veta när man ska börja med att komplettera maten då jag inte vill riskera att han slutar äta helt igen. Denna balansgång som man hela tiden ska ta sig igenom i olika frågor tycker jag är svår och något som sjukvården många gånger överlämnar till oss som föräldrar då vi ska veta bäst, men hur ska man kunna göra det när man aldrig haft barn tidigare och alla barn ändå är olika. Jag antar att det bara gäller att göra sitt bästa och förhoppningsvis räcker det och blir bra för Basti.

2 reaktioner på ”Lekland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s