Godnattsaga

Vi lägger oss alla tre i Bastis dubbelsäng och det är alldeles mörkt i rummet förutom lampan från en mobil som får agera läslampa. Micke börjar läsa boken och Basti ligger så nära så nära mellan oss. Med inlevelse och ord som inte alltid är nedskrivna får jag och Basti följa med in i sagans värld bland tjuvar, möss, barnhem, diamanter och albatrosser. Helt plötsligt vänder sig Basti till mig ”saknar dig mamma” och klappar min kind. Min älskade son verkar verkligen uppskatta att jag gör honom och Micke sällskap när sagan ska läsas innan han fortsätter in i sin drömvärld. Tänk vad ett sådant litet ögonblick i livet kan ge om vi bara stannar upp och släpper allt annat runtomkring oss för att vara i nuet. Allt annat fortsätter och vi kommer antagligen inte missa något som är större än den stunden med våra barn.

Jag minns själv stunderna när min mamma läste sagor för mig innan jag skulle sova och även om jag inte minns allt innehåll i böckerna hon läste så känner jag en trygghet när jag tänker på det och då gav det mig ett lugn. Idag läser vi mina gamla böcker för Basti och då minns jag återigen innehållet i böckerna jag hört så många gånger förr. Är glad för att Basti uppskattar de stunderna så det inte bara är plattan som gäller då stunderna med en bra bok när man sitter nära varandra och tillsammans tittar på de bra bilderna för att sedan vända blad med stor spänning det är oslagbart. När man sedan har en bra berättare som gör sagorna än mycket mer levande och olika från gång till gång då är jag väldigt tacksam för de stunderna tillsammans med Basti och Micke vilket förhoppningsvis blir en trygghet för honom nu och i framtiden. Att Basti sedan vänder sig om när sagan är slut och vill att någon av oss ska klia hans rygg visar än mer att han är min son då det var precis vad jag gjorde som barn. Tänk så mycket känslor en sagostund tillsammans kan ge.

5 reaktioner på ”Godnattsaga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s