Vardagshjältar

Hur mycket jobbiga saker kan vi som människor klara av? Vissa verkar drabbas hårdare än andra av livet även om vi alla får vår beskärda del av livets tuffa stunder. När Basti blev sjuk hade vi ett stort och underbart kontaktnät som hjälpte oss med så mycket. Alla hälsningar, besök, matlådor, ekonomisk hjälp, insamlingar mm gjorde en enorm skillnad i situationen då världen rasade för oss. Vi har fortfarande en lång väg kvar på vår resa och behöver fortfarande hejarop längs vårt maraton för att ta oss i mål tillsammans som en stark familj. Utan er hade vi inte klarat allt vi tvingas att gå igenom.

För att få energi och kunna ge tillbaka till andra har jag, som ni säkert redan vet, bildat en välgörenhetsföreningen AjaBajaCancer tillsammans med en annan mamma med ett barn med cancer eftersom vi vill hjälpa andra familjer som måste leva med att deras barn har cancer. Vi vill försöka förmedla hur livet med barncancer är samtidigt som vi vill göra skillnad för familjerna såväl på sjukhuset som hemma samt bidra till forskningen via Barncancerfondens nödvändiga arbete för att fler barn ska klara sig. Jag vill inte att andra ska behöva säga hejdå till superhjältar som kämpade så hårt mot cancern men som ändå inte vann. Alla barn ska vinna mot cancern.

Jag drivs av att försöka hjälpa andra och vi har fått en nära relation med en familj som hjälpt oss och andra barn med att uppfylla deras drömmar. Denna familj kämpar väldigt hårt efter att mamman drabbades av svåra förlossningsskador i samband med andra barnets födelse. Nu hade saker börjat ljusna så smått och då drabbas de ytterligare en gång av en tragedi. Försörjaren i familjen som är egenföretagare blev påkörd av en man som valde att sätta sig i bilen trots att han var påverkad. Detta beslut kostade livet på en man och påverkar våra vänner enormt då deras inkomster försvinner för en tid. Som egenföretagare har många inte det skydd av samhället och arbetsgivaren som en anställd har, särskilt inte i uppstarten av ett företag. Jag tycker att den här familjen inte ska behöva oroa sig för räkningar som ska betalas och munnar som ska mättas så därför startade jag en insamling på Facebook till dem. Jag vet själv vilken enorm hjälp detta kan vara i en svår situation och hoppas kunna göra lite skillnad i vart fall för denna familj som behöver all kraft för att läka. Snälla hjälp mig att vara en vardagshjälte! Nästa gång kanske det är vi eller du som behöver hjälp av någon annan i en svår situation. Tillsammans kan vi verkligen göra skillnad ❤️

2 reaktioner på ”Vardagshjältar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s