Rörelseglädje är inte givet

För ett år sedan kändes det som en självklarhet att Basti skulle gå, springa och leka. Under hösten började han på gymnastik och lärde sig klättra och hoppa, men sedan ändrades allt. Från dessa saker som då var självklara hamnade vi i en situation där Basti inte kunde gå på flera månader utan vi fick bära honom hela tiden. Vi försökte få honom att leka men det enda han ville var att sova eller att jag bar honom runt runt i korridorerna på sjukhuset. Han var så långt borta från sig själv, busen och skratten som jag kunde tänka mig. Tiden bara gick och det blev vår nya vardag som vi då inte kunde förstå skulle få något slut.

Att idag få se honom leka i lekparken, springa, hoppa i vattenpölarna, busa med oss som han gjorde tidigare och rida idag känns overkligt och helt fantastiskt. Även om han kanske inte kan springa lika fort eller hoppa lika högt som för ett år sedan eller om man jämför med en jämnårig så är jag väldigt tacksam att han idag vill och kämpar med något som vi tidigare såg som en självklarhet. Helst hade jag nu velat anmäla honom till någon gymnastik eller knattefotboll men en sak i taget och jag hoppas vi fortsätter utvecklingen framåt även om resan fortfarande är lång.

Idag firade vi en liten superhjälte som fyllt två år men som fick fira sin första födelsedag på sjukhuset. Barnen lekte i lekparken och det kom till och med små ponnysar som de fick rida på, vilket fantastiskt födelsedagskalas det blev. Basti ville tyvärr bara rida en gång då han var väldigt trött. Han var trött redan på vägen dit så efter en dryg timme ville han ligga i vagnen för att sova och åka hem. Jag försökte få honom att rida mer men när Basti bestämt sig för att han vill sova går det inte att påverka och efter ett par minuter sov han sött i vagnen medan jag blev dyngsur av åskovädret som passerade just då. Jag är ändock väldigt tacksam för att vi åkte på kalaset och jag hoppas Basti kan få ett fint kalas i december och att han slipper vara på sjukhuset utan kan fira med sina kompisar.

2 reaktioner på ”Rörelseglädje är inte givet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s