Relationen

Dokumentären på SVT igår om familjer med barncancer i Finland var bra och försöker beskriver svårigheterna när livet ändras omedelbart för alla familjemedlemmar. Det var inte många av de relationerna i familjerna som överlevde cancern. Livet med barn utsätter relationen för nya påfrestningar och med sjukdom blir det ännu en dimension. Jag vet att jag skrivit om detta tidigare men med programmet och allt prat om antalet skilsmässor efter semestrarna kom jag att tänka på det igen. Tror att det kan vara ganska svårt att förstå alla delar i livet med barncancer för de runtomkring även om man kan förstå många delar. Därför blir det än viktigare med tiden för oss som par och individer utöver föräldrarollen. Vi har lyxen att även få möjlighet till det relativt ofta men man kan såklart alltid utveckla det när orken finns och drivkraften. Jag vill inte att vi blir ett par i den dåliga statistiken.

Jag började dagen med att ta fram ett yogaprogram med min fysioterapeut idag, hoppas verkligen att jag får in rutiner till att genomföra det hemma tillsammans med lite annan träning. En stor tröst för mig efter att Basti blev sjuk har varit mat och jag har även blivit passiv så kroppen har tyvärr tagit en mycket oönskad form. Förhoppningsvis kan jag ändra på detta för denna kropp mår jag inte bra av men har så svårt att bryta mitt dåliga mönster med mycket mat och godis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s