Ny familj

Om en vecka är det dags för begravning, min första begravning för ett barn som inte klarat kampen mot cancern. Kunde aldrig i min vildaste fantasi föreställa mig för ett år sedan att jag skulle vara i den här situationen och ha fått en ”ny familj” där cancern finns närvarande som en objuden gäst som ibland tar med sig något av våra barn ifrån oss trots att de kämpat som riktiga superhjältar. Samtidigt som jag kollar på Frost med Basti planerar vi blommor till begravningen. När Elsa började sjunga slå dig fri fällde jag många tårar då några rader i dödsannonsen var hämtad från den. Kommer alltid förknippa den låten med denna lilla kämpe som nästan alltid hade ett leende på läpparna och glittrande ögon medan hon gjorde piruetter och dansade i korridorerna på avdelning 12. När vi satt där jag och Basti började vi återigen ha samtal om att Siri inte längre finns kvar och att hon är en ängel som vakar över honom nu, ”Som supermannen” blir Bastis omedelbara svar så vet inte om han förstår eller om han menar att hon kommer ge honom superkrafter.

Basti har lämnat prover idag som var väldigt bra för att vara efter en högdosbehandling. Medan vi väntade på svaren passade Basti på att leka i lekterapin men sedan ville han vara kvar på sjukhuset och sin säng där. Det är väldigt bra att han ändå ser det som något positivt med sjukhuset eftersom han inte har något emot att vara där och gärna är kvar eftersom vi kommer vara inlagda några fler gånger. Om två veckor är det dags för nya cellgifter som går snabbt att ge men även kortison i fem dagar som är så jobbigt.

3 reaktioner på ”Ny familj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s