Egen semester

Mamma och pappa åker hem nu men du får stanna kvar. Han svarar okej och ger mig en lång kram innan han går iväg för att börja kolla på hans platta. Det känns så skönt att han är trygg och nöjd i sällskapet så att jag och Micke inte blir lika ”viktiga” hela tiden. Innan han blev sjuk var han precis såhär att han kunde vara med väldigt många människor utan att bli ledsen när vi gick eller var borta, sedan blev det lite jobbigare ett tag när han blev sjuk men nu verkar han ha funnit tryggheten i sig själv igen. Han behöver nog lite semester från oss och vi från honom nu när det är möjligt.

När vi kom hem hörde både jag och Micke Basti ropa på oss, kändes som han var där trots att vi visste att så inte var fallet. Vi är så vana vid att han är där och ropar på oss, en mycket märklig känsla måste jag medge men välbehövligt att få egentid när ropen från Basti tystnat. Tror det är bra att få sakna varandra ett tag också inför höstens äventyr då han förhoppningsvis kommer kunna vara lite på förskolan men vi måste finnas i närheten hela tiden. Jag oroar mig lite för hur han ska klara av ljudnivån där då han är väldigt känslig för höga ljud och det behöver inte vara så högt utan räcker med att TVn är på lite högre ljud än vanligt och någongång reagerade han på ljudet av vatten som sprutar eller barn som leker. Han fick sådan panik vid ett tillfälle att han sprang in på en närliggande restaurang för att komma bort från barnskriken. Jag tänker att det kanske är en ytterligare bieffekt av behandlingen men den kommer göra det jobbigt för honom på förskolan. Håll tummarna för att han kommer klara av att vara där några timmar per dag i vart fall.

En reaktion på ”Egen semester

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s