Samtal

Samtal med andra föräldrar till barn med cancer känns väldigt viktigt för mig i den här situationen vi befinner oss i med sjuka barn, varav några blir friska medan andra förlorar kampen mot cancern. De förstår mig på ett sätt som jag tror många andra i min närhet inte riktigt kan göra även om de kan ge väldigt mycket annat stöd och tröst. Micke och jag hanterar situationen väldigt olika då jag gärna pratar om allt medan han kan tycka att det blir för mycket barncancer. Det viktigaste är att det inte finns några rätt eller fel men att det finns utrymme för att vara på det sättet man själv vill och behöver. Jag är dock väldigt rädd för att ”trötta” ut min omgivning med samtal som kretsar kring barncancer men då hoppas jag att de jag pratar med stoppar mig innan det är för sent så de inte vill ses en andra gång för att prata. Jag vill att min omgivning ska vara ärlig mot mig på samma sätt jag hoppas att jag kan vara mot dem. Nu när det hänt en hel del med Bastis kompisar på sjukhuset har jag ett extra stort behov av att prata känns det som. Samtalet med Siris föräldrar som pågick i flera timmar men som kändes som 30 minuter, samtalet per telefon igår med en annan mamma och alla samtal med Tove betyder så himla mycket för mig märker jag och är väldigt tacksam för de nya vänskaperna även om folk utifrån säkert tycker våra samtal är lite märkliga ibland men det bryr jag mig inte om då det är en källa till energi för mig.

En annan källa till energi just nu är miljöombytet och komma ut till landet. Basti älskar det och man ser hur bra han mår av att vara här. Han går ut och in som han vill, han kan vattna, följa med till landet och hämta morötter som vi sådde tillsammans vid Valborg, han hjälper till att laga mat, snickrar med sina låtsas verktyg, leker med leksaker hans farfar lekt med och bara myser av att det finns fler personer än mig och Micke som han får uppmärksamhet ifrån. Det behövs verkligen källor till energipåfyllnad i situationen vi befinner oss i så jag är oerhört tacksam för att vi får hänga på landet när det är möjligt.

En reaktion på ”Samtal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s