Var är Siri?

Han kryper upp i min famn och nästan viskar fram ”var är Siri?”. Hur förklarar man för en 2,5 åring att hon inte finns kvar hos oss längre? När hennes föräldrar idag var på besök fick han inte ihop i sitt lilla huvud varför hon inte var med, men istället för att fråga så alla hörde viskade han alltså till mig. Jag har berättat tidigare och även idag att hon inte finns hos oss längre, men svårt att veta vad han förstår även om han sa ”okej” på sitt charmiga lilla sätt. Det är inte meningen att barn ska behöva veta att andra barn kan dö och det är jätte svårt att förklara det tycker jag men samtidigt vill jag inte lura honom eller undanhålla saker för honom trots att han är så liten. Världen är inte en perfekt plats där allt bara gå bra utan tror det är bra att han får reda på att det är så för att han inte ska behöva bli överraskad på ett negativt sätt när han blir äldre. Sedan försöker vi såklart anpassa det vi berättar för honom till en nivå som är någorlunda möjlig för honom att förstå.

Att få möta Siris föräldrar och lillasyster idag var väldigt skönt och allt kändes väldigt avslappnat. Basti lekte med hennes pappa precis som de gjort tidigare på framförallt sjukhuset. På Barncancerfondens hemsida finns det en insamling till minne för denna underbara tjej som betydde så mycket för Basti och vars föräldrar betyder så mycket för oss då de vågade prata med oss från första stund i korridorerna på avd 12 vilket jag är så oerhört tacksam över. Om de inte hade pratat med mig då hade jag vågat ge mig ut i korridorerna direkt igen eller hade jag försökt att gömma mig på rummet för att slippa se andra barn och föräldrar? Idag vet jag att alla andra barn och deras familjer betyder så mycket för mitt mående då de vet på ett annat sätt än våra nära och kära vad vi går igenom, men hade jag fått reda på det om starten på sjukhusvistelsen för oss var annorlunda? Det kommer jag aldrig få svar på men är ändå väldigt tacksam för detta och jag hoppas kunna finnas där för dem.

6 reaktioner på ”Var är Siri?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s