Fullt av bus

Efter Bastis cytostatika kopplades bort vid 14 igår fick vi besök av min fina kollega med döttrar som busade med Basti. Vi kunde gå ut till lekterapins uteplats där det både cyklades, lektes i sandlådan samt förekom vattenkrig. Trots att vi sprang efter med Bastis dropp kunde han vara med på det mesta och när solen kom fram på uteplatsen gick vi tillbaka till avdelningen där det var fullt ös i korridorerna. Tiden gick så mycket fortare med det besöket och Basti blev helt slut.

Idag har Basti fått träffa Moltas terapihunden ute på lekterapin och vi var där under hela tiden som det var öppet. Efter de timmarnas lek somnade Basti snabbt och sov i ungefär tre timmar, under hela tiden som vi hade besök av min vän med familj. Som tur var ska vi ses även nästa vecka då de bara är på besök i stan. Med en sjuk Basti och med barn i allmänhet är det svårt att planera ibland för planen var inte att han skulle sova bort dagens besök.

Han har livlig fantasi Basti och älskar att leka med olika gubbar som har dialoger med varandra och olika relationer. Han gick även iväg och lekte i doktorshörnan själv där han tog blodprov i fingret på dockan. Han visste exakt att man var tvungen att skaka blodprovet, det ska väl ändå inte barn behöva veta? Men får se det som att han bearbetar det han är med om och att han i den situationen har kontroll över något på sjukhuset vilket personalen på lekterapin tyckte var väldigt bra. Hon var lite imponerad över hans lek som är ganska avancerad för hans ålder, jag hoppas det är något positivt och inte så att han missat steg som hade varit bra för honom i utvecklingen.

Då Bastis utsöndring inte är klar än kommer vi få vara kvar här tills imorgon vilket på ett sätt är skönt då det finns någon annan som byter hans blöja på natten eftersom man måste byta ca var tredje timme något dygn till. Det var även skönt igår kväll vid 22 tiden då Basti ville ha pannkakor och jag endast kunde trycka på en knapp så hjälpte personalen mig med det. Sedan när pannkakan kom märkte jag att han mår lite illa även om han påstår att han inte gör det. Vår lilla hjälte ska vara så stark hela tiden trots att han är så liten.

3 reaktioner på ”Fullt av bus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s