Barncancer är vidrigt

Hur kan livet vara så orättvist och hur kan vi hjälpa varandra i svåra situationer? Hur kan det vara möjligt att familjer ska behöva begrava sina barn? Jag har inte svaret på dessa frågor men jag vet att ingen familj borde behöva leva utan sitt barn och alla kan vi göra något för andra i vår omgivning. Vi behöver alla se över våra liv och de i vår närhet för att ta reda på om man själv kan göra något för sig själv och andra. Ibland kan personer i ens omgivning behöva mycket hjälp av många för att få det bättre och ibland kan det vara något mindre som exempelvis ett sms eller besök som gör extrem skillnad. Det viktigaste är att vi försöker uppskatta det vi ändå har samtidigt som vi försöker göra något för andra på de sätt som är möjliga för stunden. Tillsammans kan vi ge energi och skapa underverk vilket jag blivit upplyst om på de bästa sätten sedan Basti blev sjuk.

Vi fick igår motta ett fruktansvärt besked om något som ingen förälder ska behöva uppleva. En liten älskad och fantastisk flicka lämnade sin familj ensamma pga denna vidriga cancern. En tjej som från dag 1 på sjukhuset betytt så mycket för Basti och som fick honom att lämna sjukhusrummet trots sitt mående för att få sitta i soffan tillsammans med henne. De delade med sig av vad de fått från familj och vänner. De sprang i korridorerna tillsammans och gav liv till de annars tysta korridorerna. De lekte kurragömma och framförallt förstod de varandra på ett extremt bra sätt. Det var inte meningen att det skulle bli så här, de skulle fortsätta leka och utvecklas tillsammans utan denna vidriga cancer. Tyvärr vann cancern över en kämpe och superhjälte igår vilket jag fortfarande inte kan förstå. Nu ska jag jobba ännu hårdare för mer pengar till forskningen för att inget barn ska tvingas lämna sina föräldrar ensamma samt för att det ska finnas ett bra stöd för familjerna såväl vid insjuknande, under behandling, efter behandling samt för de som är kvar när någon förlorar kampen mot den vidriga barncancern. Om du har möjlighet hoppas jag att även du hjälper till i detta arbete och hjälper mig och Tove med Ajabajacancers arbete.

3 reaktioner på ”Barncancer är vidrigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s