Dålig mamma?

Var på jobbet igår några timmar, min tid för att ladda på med energi just nu känns det som trots att det för de flesta är tvärtom. Jag kanske inte bidrar till verksamheten till fullo men något gör jag i vart fall. Pratade både med min läkare och arbetsterapeut om just detta och tyvärr går det ”bara” att sjukskrivas från jobbet och inte från livet i övrigt. Vanliga livet rullar på och för oss innebär det extra moment som inte fanns där innan cancern. Jag har en oro för hösten hur vi ska få ihop allt med jobb, förskola och cancern, men på något sätt löser vi även det.

Efter jobbet igår satt jag och Basti på balkongen ett tag, läste böcker och spelade spel. Vi fixade med blommorna och gick igenom blommornas liv som bebisar, vuxna, gamla och döda då vi rensade bort de gamla bladen och blommorna för att ge plats till nya knoppar och blad. Därefter gick jag in och satt nästan hela eftermiddagen och kvällen framför en ny serie som jag börjat titta på. Kände hur jag egentligen borde gå ut och leka med Basti eller vara mer engagerad inne, borde torkat golven och städat lite, men jag orkade helt enkelt inte. Jag kom inte upp från soffan utan fick vara en ”dålig” mamma igår för det var vad jag orkade och behövde. Förhoppningsvis blir jag bättre idag men då energinivån är i botten hos mig blir jag inte den mamman jag önskade att jag var då mitt tålamod nästan är helt bortblåst. Därför måste jag finna sätt för att orka och förhoppningsvis kommer det flera dagar med sol och då Basti har energi. Mitt dåliga samvete bottnar sig nog mycket i att jag vet att Basti har behandling nästa vecka med tid på sjukhuset och med efterföljande trötthet vilket medför att jag vill försöka kompensera för det.

4 reaktioner på ”Dålig mamma?

  1. Åhh jag känner så för Er, När jag läser det du skriver så pluppar hela tiden minnena av dotterns sjukdomstid upp. 12 år har gått men jag minns det som igår. Hela livet förändrades och jag hoppas att Ni har vänner/anhöriga som ställer upp, för våra försvann och många kom inte tillbaka. Gläds varje dag jag får umgås med dottern och mina barnbarn.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s