Sommar och sol

När jag sprang runt på sjukhuset i Huddinge i de långa korridorerna slog det mig hur tyst och tomt det var där. Det var några i korridorerna som var som mig, lite vilsna med en längtan att komma därifrån men alla har inte möjligheten att lämna som jag och Basti hade igår. De som tvingas vara kvar är oftast väldigt sjuka och behöver vård som inte kan skjutas upp. Efter att ha åkt hissar upp och ner samt bytt korridorer fram och tillbaka hittade vi rätt för lämna tillbaka blodtrycksmätaren. Vi kunde gå ut i den friska luften samtidigt som jag vet hur många som är kvar där inne i den dåliga luften och många gånger utan möjligheten att ens öppna fönstret. Nästa vecka är det vi som inte kan lämna sjukhuset om än bara för några dagar.

I sommartider blir det mer påtagligt med skillnaden mellan livet på sjukhus och hemma. Sjukhusens aktiviteter ligger nere förutom det som måste vara igång då sjukdomar inte tar semester. Övriga vänner och sociala medier överöser med bilder från semesterfirande på olika sätt. Vi försöker att hitta på saker med Basti också men det är styrt efter behandlingar och blodprov vilket exempelvis medförde att det inte blev någon resa till mina föräldrar i år då det skulle vara ett för stort projekt för oss just nu. Det är ändå bra att Bastis stora nöje igår var att besöka leksaksaffären där han testade det som gick innan han blev hungrig och ville äta på McDonalds, behövdes inte mer för att han skulle vara nöjd. Gäller att uppskatta de stunderna eftersom vi lärt oss att livet kan förändras väldigt fort vilket vi även fått erfara nyligen med en av Bastis bästa kompisar på sjukhuset. Livet är så orättvist.

3 reaktioner på ”Sommar och sol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s