Uppskatta livet

Tänk dig att livet är fullt av stress med jobb, förskola, träning, städning, matlagning och vänner. Tänk dig att du ändå är lite uttråkad på ekorrhjulet som snurrar på i hög hastighet. Tänk dig sedan att vardagen omedelbart pausas. Detta är vad som hänt i vårt liv och som fortfarande kan kännas så overkligt trots att det nu har gått drygt 7 månader. Jag saknar det som vi hade tidigare på många sätt och önskade att vi fick leva vårt liv utan cancern. Det uppvaknandet som vi fick av livet var inget jag önskade när jag var lite uttråkad av vardagen utan jag ville såklart att det skulle hända positiva saker. Men livet blir oftast långt ifrån det liv man tänkt att det skulle bli. Det kan vara värt att reflektera över allt positivt vi har i vår vardag och inte underskatta de sakerna då de inte behöver vara så givna delar i vårat liv som man ibland kan tro. Jag har mycket att jobba på för att uppskatta alla små sakerna då jag ibland har en tendens att jämföra mitt liv med andras och då uppleva en slags avundsjuka för att andra verkar ha det så bra. Frågan är om de som jag jämför med har det så bra som sociala medier ger sken av men oavsett så är det viktigaste att se över sitt egna liv för det är det enda som jag själv kan påverka, även om jag inte kan påverkar allt såklart. Det gäller att lära sig att förstå sitt inre och vad som ger energi samt vilka energitjuvar som finns. Jag vill utvecklas och försöker ständigt att lära känna mig själv samtidigt som jag jobbar på att inte jämföra mig med andra.

Att få möjligheten att träffa Ella från Ellas hjältar med sin familj idag på Skansen tillsammans med Bastis kusiner var väldigt fint. Basti var som vilket barn som helst och ingen annan kan se att han har cancer, bara sonden som visar att allt inte är helt bra med honom just nu. Dessa veckor inför nästa behandling, när Basti mår som bäst, är fantastiska och vi försöker njuta till fullo även om jag märker hur tankarna inför nästa behandling börjar krypa sig på. Imorgon inför besök på Gröna Lund tillsammans med Ella med familj kommer vi antagligen försöka klämma in ett blodprov då sjukhuset ville att vi skulle ta ett extra prov för att kolla på utvecklingen av hans värden. Sedan på tisdag blir det ett nytt besök till Huddinge för ett dygns kontroll av blodtrycket hemma.

2 reaktioner på ”Uppskatta livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s