Ladda batterierna

Vi lämnade Basti till mina föräldrar som är på besök och checkade in på hotell i stan för en natt. Med det fantastiska vädret och vetskapen om att vi inte skulle åka hem när kvällen var slut medförde att det kändes som vi verkligen var på semester. Vi skulle först bara gå och titta på första matchen i fotbollen så därför lämnade jag telefonen för laddning på rummet. Det slutade med att jag hade en helt telefonfri kväll vilket var så skönt inser jag nu i efterhand. Jag kunde vara i nuet och bara slappna av tillsammans med Micke.

Vi besökte olika uteserveringar runt om i stan och hade inga måsten eller Basti som ville ha vår uppmärksamhet. Det är väldigt behövligt med sådana tillfällen att fly vardagen ibland och jag är så tacksam till mina föräldrar för den möjligheten vi fick av dem nu. Redan från att man planerar sådana här saker eller resor får jag energi för jag vet att det kommer en tid för ro framöver vilket gör att jag orkar mer i stunden fram tills dess. Jag tror därför att vi behöver ha lite sådana saker inplanerade framöver för att ge energi då livet inte är så lätt alla gånger.

Något vi vet är att vårt liv har lite extra svårigheter med tanke på Bastis sjukdom. Det är en ständig oro för hur Basti mår och vad han kommer orka för dagen. Även om vi försöker så gott det går att leva så vanligt som möjligt så lever vi nära varandra hela tiden, måste ta hänsyn till Bastis energi för tillfället och måste vara beredda på oväntade händelser som kan leda till akuten för oss. Sedan är det extra momenten med mediciner, läkarbesök, provtagningar, behandlingar och sonden som också tar mer energi än jag kanske förstår. Bara en sådan sak som att byta tejpen på sonden är en stor oro inom mig vilket medför att jag väntar så länge det går för jag vet att det kommer bli en kamp. Det gör ont och är obehagligt för Basti att ta bort tejpen vilket medför att han skriker, gråter samt sprattlar för att inte behöva göra det, men vi måste för alternativet är att den åker ut och att vi då måste sätta in en ny på sjukhuset som såklart är ännu värre för honom. Dessa fighter med honom som vi måste ta och där vi måste vara starka tar väldigt mycket energi och jag reflekterade häromdagen över det då någon som inte sett det tidigare reagerade över hur jobbigt det såg ut. Det är vår vardag och saker vi måste göra så det går inte att tycka synd om sig själv och känna efter för mycket men däremot är det nödvändigt med källor för energi påfyllnad för att orka.

2 reaktioner på ”Ladda batterierna

  1. Vi hade en jätte mysig stund med vår super kämpe Basti. Tack för att vi fick låna honom❤️Kram Mormor & Morfar😘

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s