Väntrummet

Sitter i väntrummet till provtagningen på sjukhus medan Basti sover i vagnen. Hela väntrummet är fyllt av barn och deras föräldrar, önskade alla slapp spendera tid här även om det är bra att det finns möjligheten till sjukvård året om få sjukdomar inte tar semester. Det är en ung kille som fångar min uppmärksamhet lite extra. Det är killen som låg i rummet jämte oss när vi kom in till avdelning 12 och var vår rumsgranne i någon månad. Vi pratade inte med honom så mycket men minns hur Micke frågade honom om han ville att vi skulle köpa mat på Max till honom men han svarade att han inte fick äta något annat än kokt osaltad mat. Då var han så påverkad av all medicin att han endast kunde gå kortare sträckor i korridoren när han hade något att stötta sig emot. Nu har håret växt ut och han ser ut som vilken kille som helst. Det är svårt att förstå hur cancern kan påverka barnens och ungdomarnas kroppar och vi ser endast det på utsidan. De barn som är lite äldre än Basti hur påverkar denna tid på sjukhuset med alla mediciner deras inre? Jag har svårt att förstå allt de går igenom och Basti kan inte sätta ord på hur han upplever allt även om han är duktig för sin ålder. Det är viktigt att det finns bra människor kring barnen som drabbas av cancer och att stödet runt dem anpassas efter deras behov. Kom ihåg att ingen kan göra allt men alla kan vi göra något.

Det är inte optimalt att vakna upp till stick i fingret, men vad ska jag göra då det inte gick att hålla honom vaken på bussen. Jag hoppas det går bra när det är vår tur och att jag kan muta honom med något roligt när vi är klara på sjukhuset.

3 reaktioner på ”Väntrummet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s