Kärlek och kamp

Sitter i soffan och tittar på Basti, känner sådan kärlek när han ligger på min arm och sover. Han är det finaste och mest dyrbara i mitt liv. Tänk att man kan känna sådan kärlek till en annan människa som jag gör till min son. Samtidigt kan jag inte riktigt förlika mig med tanken över allt han måste utstå med och vilken onödigt tuff start i livet som han har fått.

Det var en jobbig stund efter mitt förra inlägg då Basti vaknade och direkt fick informationen om att det väntade stick i fingret. Han började gråta och ville bara fortsätta sova samtidigt som jag märkte hur tejpen till sonden lossnat på flera ställen och att sonden var påväg ut. Basti skrek medan jag tryckte tillbaka sonden i näsan och försökte göra något för att få fast den med tejpen som fanns kvar. Jag var livrädd för att vi skulle behöva sätta i en ny sond med tanke på hur jobbigt det var sist. Efter den mest akuta delen och jag tittade upp märkte jag hur många blickar vi hade på oss i väntrummet, men var bara att skaka av sig för vad skulle jag göra i den här situationen? Sedan blev det vår tur för stick i fingret vilket brukar gå relativt bra, men inte idag. Han skrek och skrek, spände kroppen och försökte komma ifrån mitt grepp vilket innebar att jag var tvungen att hålla honom väldigt hårt samtidigt som sköterskan tog hans hand för att sticka i det lilla fingret. En annan sköterska försökte få honom att tänka på annat och slappna av. Det som fick honom att mjukna upp lite var gosedjur med kiss och bajs, tur att något fick honom att slappna av för det var en ordentlig kamp vi hade. Efter att vi var klara med provtagningen fick Basti ett plåster och en glittrig sköldpadda vilket gjorde honom på bättre humör. Direkt efter gick vi upp till avdelning 12 och de kunde som tur var hjälpa oss med att tejpa om sonden utan att vi behövde byta den. Medan sköterskan och jag fixade med hans tejp kollade Basti på barnprogram och kunde till och med skratta vilket var skönt. Men så mycket han behöver vara med om vår älskade Basti och vi vet att detta med största sannolikhet kommer att upprepa sig fler gånger då det är många provtagningar kvar och byte av sond samt tejp. Vi försökte göra dagen bättre efter sjukhusbesöket då vi först åt på McDonalds och därefter besökte Skansen ett par timmar.

2 reaktioner på ”Kärlek och kamp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s