Grönan och omtanke

Vi lämnade Basti hos hans faster igår utan någon särskild anledning. Egentid utan Basti är guldvärd även om vi inte hittade på något särskilt. Vi var förbi Grönan och åt middag men åkte hem redan vid 20 tiden då vi var så trötta, märks att den här veckan slitit endel på oss eftersom vi inte fått sova som man kan önska. Vår förhoppning är att kortisonets biverkningar nu lägger sig så att han äter normalt och har kontroll på sina känslor samt kan sova. Håller tummarna för en lugn helg.

Igår blev jag återigen påmind om vilka fina människor som stöttar oss. I vår brevlåda låg det tre par Bamsestrumpor och ett fint kort till Basti, tänk att någon tänker på oss och verkligen gör dagen bättre. Det är inte sakerna i sig som jag blir rörd av utan att någon tar sig tiden och agerar för att visa sin omtanke. Tänk om alla var så mot sin omgivning i stort som smått. Jag hoppas att fler som är i vår situation har det stödet av familj och vänner, men om de inte har det önskar jag att Barncancerfonden och Ajabajacancer kan finnas där som det stödet man behöver i livet med barncancer på många olika sätt.

Jag hittade en lapp i min väska igår från första samtalet med avdelning 12 den 26 oktober 2017 då jag befann mig på konferens med jobbet. Det är inte många ord på den lappen men den tar ändå fram så mycket känslor och minnen. Jag kommer ihåg hur orden ”4 av 5” överlever ekade i mitt huvud och jag upprepade det som ett mantra då det var mitt minne från Barncancerfondens reklam. Jag önskar att de cirka 300 familjerna som i år får besked om barncancer slapp gå igenom det som vi tvingas göra. Hela världen rasar inte bara för barnet utan för hela familjen och påverkar även andra i familjens närhet. Tänk om man kunde lyckas fylla även den femte blå stolen med ett barn som överlever cancer om man nu inte finner ett sätt för att förhindra att barnen drabbas. För att kunna nå detta mål är det viktigt att ännu mer pengar går till forskningen. Ajabajacancer vill stödja Barncancerfondens arbetet med forskning och även hjälpa till att stötta familjerna och de runt familjerna. Föreningen är ett komplement till Barncancerfonden, läs gärna mer på Ajabajacancers hemsida och stötta vårt arbete.

En reaktion på ”Grönan och omtanke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s