Förskola, nytt beslut

Förskolan är en viktig del av barnens liv och för Basti har det blivit ett tråkigt avbrott från kompisarna. Idag var vi dock där en stund och hälsade på innan vi följde med tvillingarna till parken. Barnen lekte tillsammans medan jag och deras mamma försökte prata lite om livet. Skönt att försöka prata med andra vuxna med barn i samma ålder även om det är svårt när barnen springer runt, men samtidigt gör inte det något då de har så roligt tillsammans. Det är dock med dubbla känslor vi lämnade förskolan idag då jag efter att pratat med Bastis fina fröknar och andra mammor tackade ja till en ny förskola där vi bor. Det är väldigt skönt att få två minuter till förskolan för då kanske Basti orkar vara där längre stunder men samtidigt känns det så dumt att ta bort honom från den trygga miljön med sina fröknar och kompisar. Vi har ca 25 minuters promenad idag till förskolan vilket kan innebära att han kan gå mindre tid på förskolan pga hans ork. Men att prata med föräldrar och fröknar som har stöttat oss sedan dag 1 då Basti blev sjuk gör det jobbigt. Separationer från så fina och kärleksfulla människor är jobbigt och jag fällde några tårar idag även om jag försökte hålla emot. Jag vet att förskolan inte försvinner så vi kan hälsa på men samtidigt så vet de flesta att sådan besök har en tendens att sällan bli av. Jag hoppas dock att de blir av och att Basti kommer fortsätta leka med sina kompisar från förskolan på fritiden.

På förmiddagen var vi i Huddinge för kontroll av Bastis blodtryck. Vi lyckades inte få något urinprov men det visade sig att vi inte heller behövde det. Jag hade alltså oroat mig helt i onödan i flera veckor. Nästa steg blir att försöka ta blodtrycket i 24 timmar på honom för att se om vi behöver justera hans blodtrycksmedicin eller om vi kan ta bort den medicinen. Eftersom att de inte hade någon ledig maskin nu blir vi tvungna att komma tillbaka om några veckor. Kändes med andra ord som ett litet meningslöst besök idag då vi mäter blodtrycket regelbundet på avdelningen och kunde pratat om det andra per telefon.

Imorgon väntar nya cellgifter och jag är nervös inför vilka biverkningar som väntar.

2 reaktioner på ”Förskola, nytt beslut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s