Lyxigt liv?

”Vilken lyx att inte behöva jobba!” Ibland får jag sådana kommentarer av all välmening och ibland känns det lyxigt att inte behöva gå upp till jobbet och förskolan på morgonen utan vi kan egentligen göra precis som vi vill. Det som dock inte är så lyxigt är att vi är mycket hemma och är med Basti 24 timmar om dygnet med allt vad det innebär. De flesta med en 2-3 åring vet att det inte alltid är så roligt då det är väldigt bestämda barn som man ska hantera och underhålla hela tiden. Vi har inte valt det själva och alla frågor med sjukvården, ekonomi, jobb och planering är inte lyxigt och inget vi kan styra över själva.Att ta en dusch och stänga dörren kan kännas så otroligt lyxigt ibland när jag rymt en liten stund från Basti. Efter ett tag inser han dock att jag inte är där och kommer till badrummet. Han nöjer sig inte med att vara i badrummet utan står och bankar på glasdörrarna till duschen för att komma in till mig. Eftersom jag nyss satt på honom ny blöja och nya kläder har jag ingen lust att han ska bli blöt så jag står med foten vid dörren för att hålla emot samtidigt som jag försöker tvåla in mig, tur att det inte filmades för det såg nog ganska roligt ut. När jag sedan var klar snodde Basti en av mina handdukar och la sig på badrumsmattan för att efter ett par minuter somna. Då hade han varit vaken i ca 2,5 timmar innan han somnade där i badrummet. Vissa dagar sover han väldigt mycket medans andra som i lördags då sover han inget alls. Vi får anpassa varje dag efter hans ork.Jag undrar ofta hur dessa drygt sju månaderna som gått skulle varit om Basti inte blev sjuk. Hur skulle livet rulla på med jobb och förskola, hur skulle våra planer för sommaren vara, skulle jag orkat ta tag i träning och kost? Så många frågor som jag aldrig kommer få svar på. Det gäller att acceptera situationen vi hamnat i och försöka göra det bästa av den. Vissa dagar är dock tankarna väldigt närvarande och jag tycker det låter lyxigt att få gå till jobbet, planera framtida karriären, planera framtida resor, planera ekonomin med sparande och livet hemma tillsammans med Basti och Micke. Den lyxen som många tar för givet då det är vardagen för dem. Jag har ofta mycket tankar och idéer men ibland saknas orken för att genomföra dem. Ibland hade det bara varit skönt om någon kom och sa att nu gör du si och så för att du och familjen ska må så bra som möjligt. Men så funkar ju inte livet och hade det varit så hade jag säkert 9 av 10 gånger inte alls tyckt att det vore bästa sättet. Jag får helt enkelt fortsätta att kämpa och acceptera de utmaningar som livet gett mig.

3 reaktioner på ”Lyxigt liv?

  1. Kan inte fatta att någon som vet varför ni är hemma skulle säga så. Helt otroligt. Vad tänker de med!? Ni gör det så bra Elli, försök att inte känna pressen, även om det är lättare sagt än gjort. ❤️❤️❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s