Balansen med Basti

Hanteringen av Basti är ibland svår, balansgången mellan trots och sjukdom är ibland svår att se. Han är en kille med enormt stor egenvilja och blir behandlad som en liten prins av många i sin närhet. Det är helt rätt på många sätt men när man märker att han som idag inte nöjer sig med en glass utan kräver en till efter han ätit upp den första då visar han tecken på att vara bortskämd vilket jag inte gillar när det tar sig uttryck på det sättet att han skriker för att få mer. Jag stod dock på mig och förklarade att det inte blir mer glass, särskilt inte när han beter sig på det sättet. Det är dock svårt när det gäller frågor om saker han äter då jag blir så glad att han äter då det långtifrån varit en självklarhet att han gjort det sedan han blev sjuk samtidigt som han inte får tro att han jämt får som han vill. Men vi kämpar på och lär oss hela tiden att hantera nya utmaningar.

Idag har vi haft ytterligare en spontandag då jag och Basti träffade hans farfaster och därefter kom Micke för att äta middag tillsammans. Vi hängde sedan en stund i parken innan vi åkte hem, sådan lyx en vardagskväll att äta vår mat tillsammans istället för på olika håll. Det kan rekommenderas att respektive familj har med sin mat som man ändå skulle äta men äter den tillsammans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s