Spontandag

Vi bestämde oss för att gå till 4Hgården idag för att hälsa på djuren, men när jag väl var framme insåg jag att Basti sov i vagnen. Då var det bara att bestämma sig för att antingen gå en runda hem eller hitta på något annat. Det blev en promenad till Bastis faster där det bjöds på pannkakor. Sådan lyx att en tidig eftermiddag bara gå hem till någon i den gassande solen. Påväg dit undrade jag dock om jag fattat ett klokt beslut att gå dit med tanke på att det var så varmt och inga vindar som fläktade.

Basti lekte med Frans ett tag och myste i soffan med oss då det är svårt att vara ute med honom i bristen på skugga. Tyvärr trillade Basti ner från soffan och träffade kanten på soffbordet med huvudet. Som tur var så gick det inte hål men det blev ett ordentligt märke på hans lilla huvud. Min älskade kille grät så han tappade andan men som tur var gick det över relativt snabbt.

Efter ett besök hos Bastis faster begav vi oss sedan hemåt. Först hade jag tänkt ta bussen men bestämde mig för att gå då Basti var så lugn i vagnen, visade sig att han somnade efter ca 10 minuter och sov hela vägen hem. Det blev en skön dag som styrdes helt av vad vi ville göra för stunden och det är sådan lyx. Att kunna leva utan planer och vara spontan mår jag ofta bättre av än dessa planer som tar på mina krafter att planera samt genomföra. Eftersom jag har ett enormt kontrollbehov trodde jag inte det tidigare utan då levde jag mer inrutat och var sällan spontan. Tänk att jag blivit mer eller mindre tvingad att leva på ett annat sätt och jag mår bra av det oplanerade i vart fall just nu så det ska jag försöka göra mer av.

En reaktion på ”Spontandag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s