En dag på akuten

Igår kväll fick Basti feber men den gick ner efter en timme så vi behövde inte åka in till akuten. Imorse hade han feber igen, inte mycket men 38 grader räckte idag för att vi behövde åka till akuten för kontroll. Sjukresan kom som den skulle och vi blev snabbt inledda på ett rum på akuten. Personalen hade det lugnt när vi kom in och hade mycket tid för oss. De lekte tillsammans med Basti med pyjamashjältarna som fick följa med till sjukhuset, de gjorde ansikten av handskar och blåste såpbubblor. När vi kom till sjukhuset hade han inte någon feber igen. Vi fick ändå träffa läkare som gjorde en kroppsbesiktning utan att hitta något och vi var tvungna att sätta en nål i porten. Basti blev väldigt ledsen men den ena sköterskan försökte blåsa såpbubblor som han fångade med fötterna vilket gjorde det lite bättre. Efter att proverna var tagna ville de att vi skulle ta urinprov vilket inte är det lättaste med blöjbarn. Jag och svärmor satt med en plastmugg och var beredda att fånga kiss när han låg där utan blöja på britsen, men inget kiss kom och tillslut blev han så förtvivlad och ville bara ha blöjan på sig. Då Bastis blodprov var bra förutom en lite förhöjd sänka behövde vi inte försöka mer med att ta urinprov utan fick åka hem efter drygt tre timmar så det gick relativt fort idag. Även när vi åkte hem idag kom sjukresan i tid så ibland funkar det som det ska. Basti har lite förhöjd temperatur och är hängig fortfarande men förhoppningsvis blir det snart bättre. Tack alla som följt Basti sedan igår på Instagram och hållit tummarna för honom.

2 reaktioner på ”En dag på akuten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s