Sjukhus vs hemma

Det finns sina för- och nackdelar med att vara på sjukhuset märker jag när vi kommer hem. På sjukhuset finns inga krav utan vi är endast där för att leka med Basti och ge honom trygghet. När vi sedan kommer hem kommer livets vardagssysslor tillbaka med allt jag ser att vi kan eller kanske borde göra. Vi måste exempelvis städa, plocka undan, tvätta och laga mat när vi är hemma vilket tar tid från Basti som då inte kan få all vår uppmärksamhet längre utan måste dela med sig av tiden till olika hushållssysslor. En annan sak som underlättas på sjukhuset är besök känns det som. Där går tiden så mycket fortare med många besök och det är ingen som har förväntningar på att det ska vara städat eller att vi ska bjuda på något. När jag är hemma vill jag gärna ha besök men då känns det som jag sätter krav på mig själv med att städa och så vill jag bjuda på något vilket gör att det inte blir lika många besök som jag önskat. Samtidigt är det väldigt skönt att vara hemma och kunna sitta i soffan eller på balkongen och att det finns lite saker att pyssla med om jag vill men framförallt är det skönt att kunna gå ut när vi vill, inte ha någon som kommer in på rummet med mediciner och annat samt att vi slipper springa efter Basti med droppställningen.

Vår kommande planering med Bastis behandling är att han om ca 2 veckor ska få en spruta i benet och under midsommarveckan får han cytostatika i 30 minuter på sjukhuset samt att han börjar äta kortison några dagar. Nästa behandling som vi är inneliggande på sjukhuset blir den 18 juli om allt går enligt plan vilket vi aldrig kan vara säkra på. Får hoppas att vi får lite besök då så att tiden går fort. Sedan kommer det vara behandling var fjärde veckan på sjukhuset och varannan av de är man inneliggande på sjukhuset 3-4 dagar fram till efter nyår då vi går över till underhållsbehandling 2 tills vi avslutar behandlingen i april 2020. Sista tiden blir det ingen sövning eller intravenösa behandlingar vilket blir skönt.

Idag fick vi vänta över en timme efter bestämd tid med sjukresan, hoppas att bli positiv överraskad med taxi i tid framöver.

4 reaktioner på ”Sjukhus vs hemma

  1. Vi hoppas komma ner till Sthlm andra halvan av juli (ska ev låna Malin och Alexis lght), hoppas vi kan ses då, oavsett var ni är. Kram ❤️❤️❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s