Tid för funderingar

Det är fredag och solen skiner samtidigt som det är löning för de flesta. Kan tänka mig att det är fullt med folk på uteserveringarna och parkerna idag. Underbart att det känns som att sommaren är här.

Vi blir dock kvar på sjukhuset tills imorgon pga Bastis värden. Vi leker i sjukhusets korridorer och Basti är överlycklig över att han numera har alla tre pyjamashjältar.

Livet känns dock lite tungt när man tänker på att vi nu har några tuffare veckor framför oss och att vi måste undvika solen med Basti som kan få brännskador pga cellgifterna han fått nu. Jag vill också kunna njuta av vädret och slippa oroa mig för hur Basti ska må. Jag vill att han och vi ska få leva som de flesta andra nu. Det är nästan två år kvar av behandlingen och när jag tänker på det ibland blir jag nedstämd märker jag för det känns som det är en evighet. Men vi har inga val så vi får försöka vara starka tillsammans och fokusera på det bästa här och nu, även när negativa tankar kommer när man får tid då man är några dagar på sjukhuset.

Idag var Bastis stora idol här, hans Nikki. De lekte tillsammans på lekterapin och i korridorerna tillsammans med farmor som fick springa efter med droppställningen. På lekterapin blev personalen fundersam då de vet att Basti inte har några syskon men nu var det en tjej som var väldigt lik honom. Det är underbart att se hur Basti kollar på Nikki med stora kärleksfulla ögon samtidigt som han klappar lite på hennes rygg, finns så mycket kärlek i honom till henne. Det får såklart tankarna att återigen fladdra om ensambarn eller syskon. Vi är en fantastisk trio som komplettera varandra väl och har tid med varandra och oss själva, men kommer det bli tråkigt för Basti att inte ha någon som delar hans familj eller är det tillräckligt med kusiner? Som ensambarn kommer han aldrig ha någon annan som vet exakt hur det är att växa upp med oss som föräldrar och som han när han blir äldre kan dela sin uppväxt och tankar kring oss med. Även om han har många kusiner så har de ändå egna syskon som det blir ett annat band med. Som sagt man får mycket tid att tänka och fundera när man spenderar tid på sjukhuset på gott och ont.

3 reaktioner på ”Tid för funderingar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s