Föräldraskap

Hur är man en bra förälder? Jag är uppvuxen med mycket rutiner vad det gäller mat- och sovtider vilket gett mig en trygghet i livet. Men är det vad som krävs för ett ”tryggt” barn som sedan blir en ”trygg” vuxen? Jag ser många i min närhet som är väldigt duktiga på rutiner med sina barn precis som mina föräldrar var.

Som ni säkert redan förstått är vi inte bra på rutiner med Basti. Han äter när han vill och sover när han är trött. Att kunna till fullo skylla på sjukdomen hade ibland varit skönt men vi var mer eller mindre sådan även tidigare när det gick då vi inte styrdes av jobb och förskola. Jag vet inte vad det kommer innebära för Basti när han blir äldre eller om vi kommer få bättre rutiner med tiden, men just nu känns det ganska skönt att inte planera dagen utan det får bli som det blir mer eller mindre.

Igår var en ganska tydlig dag vad det gäller det med brist på rutiner då vi skulle ta blodprov innan 10, men Basti sov så gott och jag orkade helt enkelt inte stressa utan jag fixade iordning mig själv, hans väska och yoghurt att ta med innan jag väckte Basti och fixade honom i sängen. Vi kom ca 20 minuter efter 10 för provtagningen, men tror inte det gjorde så mycket. Sedan gick vi till Vasaparken och mötte en superstark kvinna som jag skrivit med på sociala medier, så fantastiskt med fysiska möten som aldrig skulle skett tidigare. Basti lekte lite innan han ville äta och ville då ha pommes frites, det var bara att leta reda på McDonalds. Därefter ville han gå runt lite innan han väldigt snabbt blev trött och ville åka hem, han somnade i vagnen mycket tidigare än han gjort dagarna innan. Trots att solen sken och det var varmt satt vi inne några timmar då Basti inte var på topp och helt enkelt bara ville vara inne. Jag åkte för min veckoyoga på måndagar och mötte Micke och Basti som fixat vår nya cykel under tiden. Vi fixade ett cykelkort så vi kan hyra cyklar till den andre av oss innan vi kom på att vi måste äta. Då blev det en sväng till pizzerian där vi köpte med oss en pizza att dela på i gräset. Efter Basti lekt lite i lekparken fortsatte vi vår cykeltur några kilometer innan det var dags att gå in runt 21 då de flesta barnen säkert redan sover.

Jag vet inte hur vårt leverne kommer påverka Basti när han blir äldre men han har ingen brist på kärlek och omtanke i sitt liv och det kanske ändå är den viktigaste komponenten för barn att växa och utvecklas?

2 reaktioner på ”Föräldraskap

  1. Våra barn sov inte heller vid sju på kvällen, utan oftast närmare 21. De blev tröttare när de gick i förskolan och skolan. Det kommer säkert bli så med Basti också när han börjar i föskolan igen. Och kärlek och omtanke är viktiga komponenter! ❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s