Hur lever vi?

Hur lever vi våra liv egentligen? Jag vet hur jag levde mitt innan Basti blev sjuk. Det var ofta en stress från att jag vaknade tills jag somnade med frukost, lämning på förskola, krävande arbete, hämta på förskolan, middag, nattning och hade man tur kunde jag träna eller umgås med vänner. Är det så vi vill leva?

Idag när vi väntade på vår tid för att lämna prover kom det in en mamma som blev irriterad för att den som väntat längst hade väntat i 14 minuter och det var två nummer till deras tur. Innan hon ens hunnit nudda soffan var datorn uppe och hennes son i 10 årsåldern fick sitta bredvid henne. Jag kände nästan att stressen smittade av sig i rummet trots att jag numera blivit trygg med att göra saker i vår takt och vad vi mår bra av, att stressa gör saken sällan bättre.

Jag ville egentligen be henne att koppla av en stund och försöka fånga nuet, men vågade inte och vet inte hur det skulle tas emot. Det kanske bara var just den här dagen hon hade det stressigt. Jag skulle dock önska att många kunde börja leva i nuet och uppskatta livet vi har här och nu istället för att planera för framtiden och hela tiden måste ha nya mål i den utsträckningen så att man missar livet. Missförstå mig nu inte för jag tycker att det är bra med mål i livet och planer men det får inte gå till den nivån att vi glömmer bort nuet i vår strävan framåt.

Många som jag träffat som precis som oss har tvingats stanna upp i livet pga sjukdomar eller något annat kommer ofta till den insikten att vi måste våga leva våra liv här och nu samtidigt då ingen vet vad som händer imorgon. Oavsett hälsa och ålder vet vi inte vad som händer och vad som skulle kunna förändra våra liv som gör att allt arbete och slit vi lagt ner för framtiden inte kan genomföras. Är det värt det? Det är en fråga jag tror många av oss behöver fundera på emellanåt. Stanna upp och se om vi bara strävar framåt eller om vi faktiskt lever livet vi vill leva även här och nu; att vi gör det bästa av varje dag. Det låter kanske klyschigt men för mig har det blivit en verklighet då jag blivit tvungen att inse att inget är för evigt och vid nästa telefonsamtal kan livet förändras totalt.

2 reaktioner på ”Hur lever vi?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s