Livets vågor

Basti har mått väldigt bra de senaste veckorna och vi har gjort massor av roliga saker tillsammans med honom. Den glädjen som finns i den lilla kroppen och den livsgnistan han visar är speciell. Han sprider sin kärlek och glädje till sin omgivning och får oftast andra att må bra. Jag blir varm inombords av att tänka tillbaka på de senaste veckorna där han är precis som vilket barn som helst med energi och njuter av de sköna dagarna vi haft. Jag är väldigt glad över att vi fångat de stunderna i bilder och filmer som vi kan ta med oss när livet vänder.

Vi vet alla att livet inte är en stor lycka och framgångssaga från början till slut, men för oss blir det än tydligare. Desto närmare vi kommer nästa behandling, nu på onsdag, börjar jag oroa mig för hur Basti kommer må efter den; vilken energi kommer han ha? Vilka biverkningar blir det? Hur lång tid tar det innan dessa bra stunderna kommer tillbaka?

Vi måste leva i nuet och försöka bortse från vad som händer imorgon samtidigt som vi vet att när de tyngre tiderna kommer måste vi hitta de små ljuspunkterna och se tillbaka på det som varit bra och som kommer tillbaka. Denna balans tycker jag ofta är svår, men det är vad vi eftersträvar. Till skillnad från de flesta andra vet vi oftast när livet vänder neråt igen för ett tag och det är både bra och dåligt. Vi kan försöka förbereda oss på detta samtidigt som vi måste försöka undvika att oroa oss då det tar väldigt mycket energi från de bra stunderna. Vi vet inte hur han kommer må efter cellgifterna den här gången så det är bara att hålla tummarna för att det går så bra som möjligt samt att han återhämtar sig snabbt. Livets vågor går dock lite snabbare och är mer planerade nu för oss än vad det var tidigare, men vi får försöka lösa det på bästa sätt tillsammans och med allas stöd i vår omgivning på olika sätt.

En reaktion på ”Livets vågor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s