Förskolansdag

Basti skolades in på förskolan när han var drygt ett år och han gillade det från första stund! På inskolningen hade han svårt att sova tillsammans med de andra barnen men det lärde han sig snabbt. Han lärde sig äta saker han vägrat smaka hemma och utvecklades enormt. Han hade långa dagar på förskolan från strax efter åtta till 16.30-17, men jag upplevde aldrig att det var någon nackdel för honom trots att han var så liten. När jag hämtade honom på eftermiddagen brukade han vara med en ur personalen tillsammans med de större barnen vilket han gillade, var em helt ny värld på de andra avdelningarna som öppnades för honom.

När jag upplevde att Basti börjat sova mer och äta mindre kunde jag prata med personalen som bekräftade att det stämde överens med deras bild. Detta fick mig att boka tiden till läkaren och efter den dagen för ca 7 månader sedan har inte Basti kunnat gå på förskolan.

När Basti låg på sjukhuset ordnade personalen en bok till honom med bilder på de andra barnen i hans grupp och teckningar från dem. Den boken betydde så mycket för Basti när han hade så ont och mådde så dåligt att han inte ens kunde sitta ville han ändå ligga ner och bläddra i den boken för att berätta för mig vad alla barnen heter. Det engagemanget från personalen är jag väldigt tacksam för och att fröknar besökte honom på sjukhuset samt det fina bemötande han får när vi besöker förskolan. I vintras när vi ville besöka förskolan tog en fröken med barnen som var lite äldre i Bastis grupp så att han fick träffa dem då han pga infektionsrisken inte fick vara inne. Den lyckan det ger Basti och mig som förälder är obeskrivlig.

Jag hoppas Basti kan vara lite mer på förskolan framöver men idag vill jag hylla alla som jobbar på förskolor med våra barn och särskilt de som är på Bastis förskola. Tack för all energi, lek, omtanke och nya saker ni lär våra barn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s