Sociala medier

Under frukosten på jobbet idag diskuterades användningen av sociala medier och då även i förhållande till barns användning. Jag tror att det inte finns något rätt eller fel utan att allt handlar om proportioner beroende på vart man är i livet, ålder osv. Jag har sett många positiva sidor av sociala medier och särskilt efter Basti blev sjuk som jag skrivit om tidigare. Jag har fått kontakt med personer jag aldrig skulle pratat med annars och det har även lett till flera personliga möten som jag inte skulle vilja vara utan. Det gäller att lära barnen att sociala medier bara ger en ögonblicksbild av livet och återspeglar inte alltid verkligheten.

Ett tydligt exempel på detta är hur våra bilder från Kolmården inte helt återspeglar det besöket. På bilden från linbanan på Basti är det lätt att tro att han skrattade och var supernöjd under hela resan, men så var inte fallet. Han satt under stora delar av de 30 minuterna och pratade om att han ville ha glass, pommes, korv, sova eller att han frös. Detta är dock inget man kan se i den bilden som jag valde att publicera som visar ett ögonblick då Basti skrattade och var nöjd. Att lära sina barn och påminna sig själv om detta är viktigt när det gäller användningen av sociala medier. Nedan ser ni två bilder som det skiljer någon minut mellan och där jag valde att publicera den första bilden vilket ger alla en uppfattning om en underbar tur med linbanan. Hade jag valt den andra bilden hade jag såklart förmedlat något helt annat. Bild och ord är otroligt starka medel för att påverka andra människor. Ibland är det ett kort ögonblick och ibland längre stunder som man få ha och förmedlar i sociala medier men oavsett måste man vara medveten om att livet går upp och ner samt att man oftast väljer att lägga upp en positiv bild i sociala medier.

Det är inte dåligt i sig med sociala medier utan det är de ingångsvärden vi har som är viktigast. Det finns de som älskar att göra fina bilder som är redigerade och har olika filter dom de publicerar i sina flöden, vilket är skönt att titta på ibland för inspiration och positiva tankar så länge som jag vet att det är inte så deras liv ser ut hela tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s