Babblarna

För 5 månader sedan när vi låg i sjukhussängen på Nya Karolinska försökte jag se framåt och vad vi kunde göra med Basti för att han skulle få upplevelser han kommer bära med sig. Jag bokade biljetter till Babblarna för hela familjen, men det kändes som en evighet tills dess vi skulle få uppleva teatern och var en stor osäkerhet om vi skulle kunna genomföra det. Vi hade dock bestämt oss för att trots Bastis cancer ska vi försöka ge honom många upplevelser som han kan bära med sig och vi ska inte låta cancern stoppa oss. I vissa lägen blir vi stoppade och får ställa in eller planera om, men det är bättre att leva så om möjligt än att begränsa oss utan att ens försöka.

Idag hade alltså äntligen dagen kommit som vi planerade för. Vi hade hunnit ikapp framtiden och det som då kändes främmande. Vi gjorde oss iordning hela familjen och gick till tåget för att åka mot Täby där vi skulle få uppleva en dryg halvtimme i Babblarnas värld. Vi hade börjat berätta för Basti redan igår att han skulle få träffa Babblarna och han var överlycklig. Så spänd av förväntan satt vi på första rad och såg Babblarnas hus.

Vi fick uppleva när Babblarna skulle åka till tivoli och träffa dem i en interaktiv teater som blandades med prat, dans och sång. Behöver jag säga att Basti älskade det?! Han var med hela tiden och lyssnade noga på vad de sa och gjorde som han blev tillsagd om. Han ropade, sjöng och dansade tillsammans med alla andra barn, han var precis som alla andra och det var en underbar känsla.

Efter showen fick barnen träffa Klonk och Diddi. Basti var lite rädd precis som när han skulle hälsa på Bamse men den här gången övervann han rädslan för att krama Diddi och till och med ge henne en puss. Mina ögon tårfylldes i det ögonblicket för det var stort för mig att han vågade.

På vägen hem somnade Basti efter fem minuter och då vi inte hade en vagn med oss fick Micke bära vår utslagna hjälte. Tänk så mycket intryck han måste fått den här veckan och vilken tur att han mått såhär bra! Nu är det 1,5 vecka kvar tills nästa behandling då han blir inneliggandes några dagar men fram tills dess ska vi förhoppningsvis njuta av livet tillsammans och hitta på nya äventyr för vi ska inte stoppas av cancern.

3 reaktioner på ”Babblarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s