Mobilanvändning

Hur mycket skärmtid är egentligen ok och hur begränsar man den utan att känna att man missar en massa saker? Detta pratade jag med min psykolog om igår och då var det inte vad det gäller Basti utan min användning. Jag har märkt att särskilt efter Basti blev sjuk har jag suttit fastklistrad vid min mobil på gott och ont, men på senaste tiden har detta varit negativt för mig och min omgivning att jag försvinner in i min mobil för att fly från verkligheten.

Idag har jag testat att inte ha min mobil lika närvarande varför det inte blivit några nya bilder från dagen utan jag har fått dokumentera allt för mig själv istället.

Jag och Basti började förmiddagen med att åka till sjukhuset för ta veckans blodprover, Basti läste om Anna och Elsa medan de värmde hans lilla finger innan de stack honom för att fånga upp de små blodsdropparna i ett provrör. Därefter köpte vi en glass och mötte upp min vän. Vi promenerade till Vasaparken där Basti åkte rutchkana, kastade små sandsäckar och lekte i sandlådan. Basti och min vän försökte göra fiskkakor utan framgång trots att de letade efter den mörka sanden, men då släppte inte kakan från formen. Att vara närvarande i den stunden istället för att sitta med min mobil för att fånga ögonblicket genom linsen var lugnande.

Vi åt lunch på Reload och jag blev så glad när när Basti ville smaka min kyckling och åt fetadressing med sked och var så nöjd. Han ville ha mer kött och detta har inte hänt särskilt ofta tidigare.

Därefter gick vi en runda, bl.a. ut till Skeppsholmen. Basti busade med min vän och de kollade på båtarna. Han är väldigt busig vår kära Basti så det gäller att ha koll på honom hela tiden. Vid ett ögonblick trillade han ur vagnen när han skulle gå ur den själv och slog bakhuvudet rakt ner i asfalten, men det gick bra som tur är.

På kvällen kom Bastis mormor och morfar för att hälsa på några dagar. Han blev så glad över att de kom hit och han tog emot dem med öppna armar, även om han vid FaceTime samtal oftast bara skriker. Nu sover han i sitt rum med mormor och morfar för imorgon väntar förhoppningsvis en spännande dag.

3 reaktioner på ”Mobilanvändning

  1. Det är ingen fara med ditt mobilanvändande, du är ju medveten om det och varför. Hoppas ni får en härlig helg med massor av bus med mormor och morfar❤️ Hälsningar💕

    Gilla

  2. Min erfarenhet är att vid kriser i ens själsliv så är det skönt att surfa/fly. I sin tur går det lätt till överdrift. Du är klok o inser…❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s